Η Θάνου επιμένει: «Δεν παραιτούμαι» -Οι δικαιολογίες για τις δηλώσεις του 2009 και η αλλαγή στάσης!

«ΠΑΙΡΝΩ 100 ΕΥΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ»

«Το 2009 πράγματι είχα πει ότι ο δικαστής δεν πρέπει μετά να πηγαίνει σε θέση ανεξάρτητης Αρχής ή άλλη κυβερνητική θέση». Αυτό παραδέχθηκε σε δηλώσεις της το πρόσωπο των ημερών, η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου, ωστόσο επιμένει ότι δεν θα παραιτηθεί.

«Από εκεί και πέρα όλη αυτή τη δεκαετία οι περισσότεροι πρόεδροι ανεξαρτήτων Αρχών είναι δικαστές επειδή όλοι θεωρούν ότι ο δικαστής λόγο της ιδιότητάς του έχει την εμπειρία και τις γνώσεις για να διοικεί μια ανεξάρτητη Αρχή. Αφού λοιπόν είδα ότι αυτό έχει υιοθετηθεί από όλους, δεν έχει κανένα νόημα να επιμένω εγώ», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 μετά τη χθεσινή κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή.

Μετέπειτα, κληθείσα να σχολιάσει τυχόν οφέλη που προκύπτουν από την τρέχουσα θέση της, η Βασιλική Θάνου υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως παίρνει 100 ευρώ λιγότερα από ό,τι είναι η σύνταξή της, η οποία έχει ανασταλεί.

Βασιλική Θάνου: «Εχω στοχοποιηθεί»
«Ο θόρυβος αποδεικνύει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από φορείς και παρατάξεις, αλλά και την προσπάθεια της βίαιης αποπομπής», είπε επίσης η Βασιλική Θάνου, ενώ χαρακτήρισε «αυταπόδεικτο» ότι η διάταξη με την οποία απομακρύνεται από τη θέση της είναι «φωτογραφική», αφού όπως είπε, «αφορά τη μία από τις 22 Ανεξάρτητες Αρχές που λειτουργούν στο κράτος» και σχολίασε σχετικά πως «δεν τους ενδιαφέρει η αμεροληψία και η ανεξαρτησία των υπόλοιπων αρχών».

«Θεωρώ όλη αυτή η εμπάθεια αποδεικνύει τον ισχυρισμό περί φωτογραφικής διάταξης», υπογράμμισε η κ. Θάνου κάνοντας λόγο για στοχοποίησή της από την κυβέρνηση, η οποία όπως σημείωσε την συνδέει με τον τέως Πρωθυπουργό.

«Πράγματι ήμουν προϊσταμένη του νομικού γραφείου πρώην πρωθυπουργού», είπε για να συμπληρώσει πως «όλοι σε αυτά τα γραφεία, υπηρετούν επιλεγόμενοι από τον πρωθυπουργό ή είναι τεχνοκράτες. Τεχνοκράτης ήμουν κι εγώ. Δεν υπήρξα ποτέ κομματικό πρόσωπο με την έννοια που θέλει να μου βάλει ταμπέλα η ΝΔ», συνέχισε η Βασιλική Θάνου μιλώντας την ίδια ώρα για «αυθαίρετο προσδιορισμό» που της έχει προσάψει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είμαι υπερκομματικό πρόσωπο, δεν ανήκα ποτέ σε κανένα κόμμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απάντηση Θάνου σε Βορίδη
Η Β.Θάνου χαρακτήρισε «πολύ άκομψο» τον τρόπο που εκφράστηκαν κυβερνητικά στελέχη και έκανε ειδική αναφορά στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη ο οποίος τις πρόσαψε κατηγορίες ότι «γοητεύτηκε και πήγε αμισθί στο γραφείο του Πρωθυπουργού».

«Να σέβεται τις θεσμικές ιδιότητες που έχουν ορισμένοι. Δεν έχει αμφισβητήσει κανείς την συνεισφορά μου τα τελευταία 42 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά η Βασιλική Θάνου μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Προσπαθούν να ευτελίσουν το ότι πήγα αμισθί. Πήγα επειδή ήθελα να προσφέρω τις γνώσεις και τις εμπειρίες που είχα. Δεν με ενδιέφερε ποιος ήταν Πρωθυπουργός, πήγα να συνεισφέρω στον αγώνα που έδινε ο Πρωθυπουργός να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Πήγα αμισθί ακριβώς για να μην μπορούν μετά να μου προσάψουν αυτά για τα οποία να με κατηγορούν τώρα», συνέχισε.

«Δεν παραιτούμαι»
Στο ερώτημα αν θα παραιτηθεί για να διευκολύνει την κατάσταση, είπε: «Αν παραιτηθώ, θα είναι σαν να συμπράττω στην εφαρμογή μιας παράνομης διάταξης».