Η λέξη αλητεία πήρε άλλη διάσταση!

Λίγο ποδόσφαιρο, λίγο νομική, αυτή είναι η ζωή μας εδώ και καιρό. Όταν όμως το κουβάρι ξετυλίγεται, η ουσία είναι η ίδια.

Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Περίμενα το σκεπτικό της ΕΕΑ για να δω που θα στηρίξουν το τερατούργημα που στήθηκε. Έχασα πολύτιμο χρόνο για τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, για να διαβάσω κάτι που δεν στηρίζει τίποτα νομικό. Οι δύο επιλογές του Αυγενάκη, ο Αρκούδης που σύμφωνα με την καταγγελία Παναγόπουλου έψαχνε μεροκάματα και η ντεντέκτιβ Μαρούπα που θα σώσει τη χώρα από Τούρκους Νίντζα – μούφτηδες, παρουσίασαν μία έκθεση ιδεών που δεν αποδεικνύει πουθενά την τριγωνική σχέση των εταιριών που έχει ως βάση της η καταγγελία του Ολυμπιακού.

Όχι πως περιμέναμε κάτι διαφορετικό, αλλά όπως και να έχει είναι πολύ βαρύ να πρέπει να ανεχτείς πως μία κυβέρνηση, έστησε μία επιτροπή, η οποία πήρε μία απόφαση χωρίς καμία νομική βάση και την ανακοίνωσε την ώρα που ξεκινούσε ένας αγώνας της ομάδας που εμπλεκόταν. Η λέξη αλητεία, παίρνει άλλη διάσταση.

Όμως όταν είσαι αλαζόνας και πιστεύεις πως επειδή ο φίλος σου ελέγχει το 60% των ΜΜΕ της χώρας και αυτό σου δίνει την αίσθηση πως μπορείς να κάνεις κάθε λογής λαμογιά, συνήθως πέφτεις στον λάκο που έχεις σκάψει.

Δε νομίζω μετά από τόσα χρόνια που αυτή η επιτροπή λειτουργεί, να πιστεύει κανείς πως έβγαλε έστω μισή απόφαση χωρίς την συνδρομή του πολιτικού της προϊσταμένου. Μία… ανεξάρτητη επιτροπή που της παραγγέλνεις αποφάσεις. Μία επιτροπή που πρέπει να μη συνεδριάσει ποτέ για το οτιδήποτε από εδώ και στο εξής. Όχι να μεταφερθεί αλλού. Να εξαφανιστεί.

Είναι ηλίθιο να πιστεύουμε πως υπάρχουν άνθρωποι που αποδέχονται να βρίσκονται σε αυτή χωρίς μισθό. Κάτι κερδίζουν. Άλλοι προβολή, άλλοι δημόσιες σχέσεις, άλλοι χρήματα κάτω από το τραπέζι. Στα Βαλκάνια είμαστε, παίζει και το τελευταίο σενάριο τι να κάνουμε.

Εγώ σκεπτόμενος ως άνθρωπος που αγαπάει τον ΠΑΟΚ, που βρίσκεται στον περίγυρό μου, που η οικογένειά μου είναι όλη ΠΑΟΚ, που οι κολλητοί – κουμπάροι μου είναι ΠΑΟΚ, που ο περιπτεράς που παίρνω τσιγάρα είναι ΠΑΟΚ, οφείλω να σκεφτώ ακραία για αυτό που ζήσαμε εδώ και έναν μήνα.

Θέλω αυτοί οι άνθρωποι, να κυνηγηθούν από τον ΠΑΟΚ με όλους τους πιθανούς τρόπους. Να βλασφημήσουν την ώρα και τη στιγμή που έστησαν αυτό το παραμυθάκι κατά του ΠΑΟΚ. Να γίνουν το παράδειγμα, για τον επόμενο που θα κληθεί να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ κάτω από τη ζώνη. Εννοείται πάντα μέσα από τη νομιμότητα για να μη παρεξηγηθώ. Είναι και μυστήρια η εποχή, τα αυτονόητα πρέπει να γράφουμε.

Η κυβέρνηση έχει χάσει πολλά στη Θεσσαλονίκη ήδη. Ενώ έχει να διαχειριστεί δύο πολύ κρίσιμα θέματα όπως αυτά της εξωτερικής πολιτικής και του μεταναστευτικού που θα έχει σίγουρα φθορά, έδειξε αδύναμη στο να ελέγξει ένα στέλεχός της. Και επειδή το παραμυθάκι για τον παραγκωνισμό του Αυγενάκη δεν έχει δράκο, είδα με περίσσια έκπληξη τα 450 χιλιάρικα που έβγαλε επιχορήγηση στην ΑΕΛ για το Αλκαζάρ. Όχι πως η ΑΕΛ δεν δικαιούται να απαιτεί. Το τάιμινγκ είναι όμως λίγο μυστήριο, με τον ρόλο Κούγια να είναι εξαιρετικά φιλικός προς τον πολιτικό σε αυτή την υπόθεση παρωδία. Ο Αυγενάκης φαίνεται πως συνεχίζει να λειτουργεί με … ραβασάκια και δεν γίνεται να περιμένουμε έναν ανασχηματισμό κάποτε στο μέλλον για να μας αδειάσει τη γωνιά.

Τη Δευτέρα λοιπόν εκδικάζεται η υπόθεση και ευελπιστώ να καταλήξει άμεσα. Βλέπετε ακολουθεί το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός το οποίο είναι πιο τοξικό από ποτέ, με υπαιτιότητα των Πειραιωτών εννοείται, ενώ μετά το ντέρμπι αναμένεται η συνάντηση Μητσοτάκη – Τσέφεριν. Δύο μέρες μετά για την ακρίβεια.

Νομικά δεν φοβάμαι την υπόθεση στο πειθαρχικό της Λίγκας εκτός από μία περίπτωση. Να υπάρξουν κυβερνητικές πιέσεις, αλλά και πιέσεις από τα ΜΜΕ που ελέγχουν οι άλλοι. Τότε, μπορεί και να συμβιβαστεί σε μία μεσοβέζικη κατάσταση ο κάθε δικαστής που δεν σέβεται τον εαυτό του και απλά επιθυμεί να διώξει την πίεση από πάνω του. Το έκανε η Σκολαρίκη στην υπόθεση ρολό με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Και πηγαίνοντας στα ποδοσφαιρικά, αύριο ο ΠΑΟΚ καλείται να παίξει στη λογική πως δεν υπάρχει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Πρέπει να κάνει αυτό που δεν έκανε στον αγώνα πρωταθλήματος. Μία ομάδα στημένη πάνω στην επιθετική της φύση, με όλη την ποιότητά της στο χορτάρι. Αυτός ο ΠΑΟΚ δε νομιμοποιείται να αντιμετωπίζει παθητικά καμία αναμέτρηση. Μα καμία.