Θα πυκνώσουν οι περιπολίες στην Αθήνα -Συνάντηση Χρυσοχοΐδη και ΕΛ.ΑΣ. με τον Εμπορικό Σύλλογο

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, παρουσία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα θέματα ασφαλείας και αστυνόμευσης των δημόσιων χώρων της Αθήνας, ζητήματα που απασχολούν τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών. Συζητήθηκε επίσης και το θέμα του παρεμπορίου. Αυτό που αποφασίστηκε στη σύσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη και της ΕΛ.ΑΣ. με τον Εμπορικό Σύλλογο είναι ότι θα συνεχιστούν οι δράσεις αστυνόμευσης, αλλά και ότι θα πυκνώσουν σταδιακά οι περιπολίες, πεζές και εποχούμενες. Οι δράσεις αυτές θα συνεχίζονται αδιάλειπτα, τονίστηκε ακόμη.

Ανοιχτή γραμμή ΕΛ.ΑΣ.- Εμπορικού Συλλόγου
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρότεινε τη δημιουργία καθημερινής επικοινωνίας μεταξύ της Αστυνομίας και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κάτι που έγινε δεκτό. Τα μέτρα και η πορεία της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών θα αξιολογηθούν σε νέα συνάντηση ανάμεσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον ΕΣΑ, η οποία θα γίνει στο τέλος Οκτωβρίου, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνόμευση
Στο μεταξύ, σε πλήρη εφαρμογή είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνόμευση και τη μείωση της εγκληματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται ότι πάνοπλοι αστυνομικοί, με την ονομασία «Μαύροι Πάνθηρες», θα βρίσκονται πλέον και στις αποβάθρες του Μετρό, για την αποτροπή εγκληματικών ενεργειών αλλά και την άμεση αντιμετώπιση περιστατικών.

Πρόκειται για τις ίδιες ομάδες αστυνομικών που τις τελευταίες ημέρες περιπολούν κεντρικά, τουριστικά σημεία της Αθήνας. Σε ομάδες 6-7 ατόμων και με βαρύ οπλισμό, βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να αποτρέψουν τις έκνομες πράξεις, αλλά και τυχόν τρομοκρατικά χτυπήματα. Στόχος είναι έως τον Οκτώβριο να αυξηθούν οι ομάδες αστυνομικών που θα είναι στους δρόμους.