Κίνηση-Καιρός: Τεράστιο μποτιλιάρισμα στους δρόμους – Ουρές χιλιομέτρων, λόγω βροχής

Κίνηση και τεράστιο μποτιλιάρισμα έχει προκαλέσει η πρωινή νεροποντή στην Αθήνα. Στους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες η κίνηση διεξάγεται με μεγάλα προβλήματα, ενώ έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους.

Η κίνηση μέχρι και αυτή την ώρα, 10:00 είναι άκρως αυξημένη, και πραγματοποιείται με μεγάλες καθυστερήσεις, με τον χάρτη της Google να έχει «κοκκινίσει» στις βασικές οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου.

Οι οδηγοί οφείλουν να «οπλιστούν» με ιώβεια υπομονή, προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους, καθώς και να ενημερώνονται τακτικά από τον χάρτη κυκλοφορίας για την κίνηση στους δρόμους.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Αττική Οδό, κίνηση τώρα καταγράφεται  από Λ.Μαραθώνος έως Αθηνών-Λαμίας προς Ελευσίνα, ενώ καθυστερήσεις 15′-20′ σημειώνονται από Αγία Παρασκευή έως Λ.Κηφισίας(Δυτική Περιφερειακή Υμηττού) προς Ελευσίνα.

Καθυστερήσεις 10′-15′ έχουμε και από Μεταμόρφωση έως Λ.Κηφισίας προς Αεροδρόμιο.

Μεγάλο  μποτιλιάρισμα παρατηρείται:

– Στον Κηφισό και στα δύο ρεύματα από την Ιερά Οδό μέχρι το ύψος της Κηφισιάς

– Στην λεωφόρό Αθηνών στο ρεύμα προς Κόρινθο από το Χαϊδάρι μέχρι τον Ασπρόπυργο

– Στην Κηφισίας κατά τμήματα στην κάθοδο από το ύψος του Αμαρουσίου

– Στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς Κηφισιάς από το ύψος της Αττικής Οδού μέχρι την Κηφισίας

– Στην Μεσογείων στην κάθοδο από το ύψος του Σταυρού και κατά τμήματα
Βροχή όλη μέρα τη Δευτέρα

Βροχερό θα είναι σήμερα, Δευτέρα, το σκηνικό του καιρού καθώς είναι σε ισχύ το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες, οι ισχυροί άνεμοι αλλά και η πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

α) Την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς μέχρι το απόγευμα τη Θράκη.
β) Τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο μέχρι το απόγευμα.
γ) Αρχικά τη δυτική Κρήτη και βαθμιαία τα υπόλοιπα τμήματα της Κρήτης και τις Κυκλάδες μέχρι τις βραδινές ώρες.
δ) Από τις πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα για την Αθήνα  ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από νωρίς το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα. Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχές / καταιγίδες) που αναμένεται έως το μεσημέρι της Δευτέρας (ο πρώτος χάρτης) και από το μεσημέρι έως το βράδυ της Δευτέρας (ο δεύτερος χάρτης).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, κατά τη διάρκεια της ημέρας όμως θα στραφούν σε δυτικούς έως βορειοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ από το απόγευμα όμως θα παρουσιάσουν εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο σχετικό χάρτη φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ.

Ο καιρός μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Για την Τρίτη η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχές και μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησαι ενώ στο Αιγαίο θα σημειώνονται καταιγίδες. Στα υπόλοιπα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Τετάρτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Oι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στην ανατολική νησιωτική χώρα από νότιες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.