Καιρός: Προειδοποίηση για πολλή βροχή στην Αττική το επόμενο 48ωρο! Θα μουλιάσουμε! Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία!

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας για το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης, σύμφωνα με το meteo – Ανάμεσα στις περιοχές που επηρεάζονται πιο έντονα και η Αθήνα – Μεγάλη προσοχή απαιτείται στο οδικό δίκτυο

Πολλή βροχή αναμένεται να πέσει σήμερα και αύριο, Δευτέρα και Τρίτη, 7 και 8 Οκτωβρίου, σε αρκετά μέρη της χώρας, μεταξύ των οποίων η Αθήνα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας για το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Αττική και στο κέντρο της Αθήνας, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα από το μεσημέρι και μετά.

Οι βροχές και οι καταιγίδες βαθμιαία θα ενταθούν σήμερα. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στη Θεσσαλία, στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, στην Εύβοια, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στα νησιά του Ιονίου και τοπικά στα δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα με το ΕΑΑ-meteo, απαιτείται σήμερα στο οδικό δίκτυο, αφού θα επηρεαστεί μεγάλο τμήμα του στην ηπειρωτική χώρα.

Αύριο, Τρίτη, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσουν η Ήπειρος και η Μακεδονία. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα.

Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο με εντάσεις 6-7 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ ανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.