Καταγγελία Ειδικών Φρουρών: Αστυνομικός απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου στα χθεσινά επεισόδια!

Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη το Σωματείο Ειδικών Φρουρών υποστηρίζοντας ότι συνάδελφός τους αστυνομικός, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο κουκουλοφόρος είχε επιτεθεί σε αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ αλλά λόγω της παρέμβασης του εκτός υπηρεσίας αστυνομικού δεν συνελήφθη.

Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ..

«Επειδή ενδιαφέρθηκα να μάθω για την ιδιότητα του δεν είναι μεμπτό το ότι εργάζεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Μεμπτό είναι το ότι πάνω από την καλώς εννοούμενη ιδεολογική του ταυτότητα, πολιτική ή κομματική, βάζει το ιερό καθήκον και αποτρέπει έναν αστυνομικό από το να σώσει τη ζωή πολίτη και να σώσει την περιουσία αλλού», τόνισε ο κ. Ντούμας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις χθες στη Βουλή έκανε λόγο για δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών δυνάμεων. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι 1.000 άτομα, πέραν του μεγάλου συντεταγμένου μπλοκ 7.000 ανθρώπων που διαδήλωναν με το ΠΑΜΕ, επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και έριξαν 15 μολότοφ.

Όπως είπε, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έγιναν εννέα συλλήψεις από αυτούς που επιτέθηκαν με μολότοφ, οκτώ προσαγωγές, υπήρξαν τραυματίες αστυνομικοί, ενώ στον πέριξ χώρο βρέθηκαν μη χρησιμοποιημένες μολότοφ.