ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ! Σφίγγει ο κλοιός για τον Γιώργο Νίκα – Τον αναζητούν οι αμερικανικές αρχές!

Πιστεύουν ότι βρίσκεται στην Ελλάδα – Καταιγιστικές οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα εσωτερικής πληροφόρησης που όπως φαίνεται, είναι τεράστιο

Σε πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ του επιχειρηματία Γιώργου Νίκα προχώρησαν οι αμερικανικές Αρχές, οι οποίες τον αναζητούν για την περιβόητη υπόθεση του κυκλώματος «εσωτερικής πληροφόρησης» που φαίνεται πως είναι τεράστιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Γιώργος Νίκας μαζί με άλλους 5, συμπεριλαμβανομένου και του Τηλέμαχου Λαβίδα, αντιμετωπίζουν μία σειρά από κατηγορίες για χρηματιστηριακή απάτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg, οι Αρχές θεωρούν πως ο επιχειρηματίας βρίσκεται στην Ελλάδα ενώ ήδη έχουν περάσει «χειροπέδες» σε δύο, τον Τηλέμαχο Λαβίδα και τον τραπεζίτη της Goldman Sachs, Bryan Cohen.

Επίσης έχουν συλληφθεί απ’ τις βρετανικές Αρχές για την ίδια υπόθεση ένα ζευγάρι επενδυτικών τραπεζιτών στο Λονδίνο (o Benjamin Taylor της Moelis & Co και η Darina Windsor της Centerview Partners LLC) καθώς και ένας Αιγύπτιος trader ονόματι Joseph El Khouri που κινούνταν μεταξύ Λονδίνου και Μονακό . Όλοι τους θεωρείται ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα με δεκάδες περιπτώσεις υποθέσεων «εσωτερικής πληροφόρησης» απ’ την οποία απεκόμισαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Ο Γιώργος Νίκας, εκτός της υπόθεσης Ariad που εμπλέκεται και ο Τηλ. Λαβίδας, συνδέεται με 12 υποθέσεις απ’ τις 22 που αφορούν στο ζευγάρι των επενδυτικών τραπεζιτών στο Λονδίνο, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες και για άλλες, ο αριθμός των οποίων ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός.

Επιγραμματικά το κύκλωμα δούλευε ως εξής. τόσο το ζευγάρι στο Λονδίνο όσο και ο Cohen στη Νέα Υόρκη, έδιναν πληροφορίες για επικείμενα deals σε διάφορους traders, συμπεριλαμβανομένου του El Khouri. Αυτοί με τη σειρά τους διαβίβαζαν την πληροφορία σε επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Νίκα που έκαναν κινήσεις αποκομίζοντας τεράστια οφέλη απ’ τη διακύμανση των μετοχών.

Η υπόθεση εξακολουθεί να είναι υπό διερεύνηση και εκφράζονται υπόνοιες ότι το κύκλωμα είναι τεράστιο. Το γεγονός μάλιστα ότι η SEC (Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) ακόμα δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις τροφοδοτεί σενάρια για το μέγεθος της κομπίνας.

newmoney.gr