Κορωνοϊός στη Θεσσαλονίκη: Εικόνες «Ουχάν» στο κέντρο της πόλης (ΦΩΤΟ)

Εικόνες… Ουχάν επικρατούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφού οι άδειοι δρόμοι, τα άδεια μαγαζιά και τα άδεια πεζοδρόμια, θυμίζουν την πόλη-φάντασμα στην οποία ξέσπασε η επιδημία του κορωνοϊού.

«Δύο ημέρες έχει να μπει πελάτης στο κατάστημα μου. Ο κόσμος αρχίζει και φοβάται λόγω του κορωνοϊού να κυκλοφορεί στους δρόμους. Με τι ψυχολογία να αγοράσει ρούχα και παπούτσια;», αναφέρει χαρακτηριστικά στη voria.gr, καταστηματάρχης με είδη ένδυσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

thessaloniki3
Η αύξηση των κρουσμάτων του ιού, τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση στην προσπάθεια για τον περιορισμό του και προπάντων η ανασφάλεια που έχει αρχίσει να φωλιάζει στα μυαλά των κατοίκων της πόλης τους περιορίζει από τα… περιττά ψώνια.
thessaloniki2

Ακόμη και το γεγονός των προσφορών που συνήθως ενεργοποιεί τους καταναλωτές, έστω και για μικρές αγορές, αυτή τη φορά δεν φαίνεται να επιδρά θετικά.

thessaloniki4

«Οι μοναδικές επιχειρήσεις που έχουν δουλειά αυτό το διάστημα είναι τα σούπερ μάρκετ» λέει ιδιοκτήτρια καταστήματος με αξεσουάρ στην οδό Τσιμισκή συμπληρώνοντας πως «ήταν άσχημη η κατάσταση στην αγορά με τις πωλήσεις να μειώνονται συνεχώς, ήρθε και ο κορωνοϊός για να μας αποτελειώσει».

thessaloniki5

Γενίκευση στα μέτρα της κυβέρνησης ζητά ο πρόεδρος του ΕΣΘ

«Με ημίμετρα και ασπιρίνες δε σώζεται η αγορά» λέει μιλώντας στη voria.gr, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης  Παντελής Φιλιππίδης αναφερόμενος στα οικονομικά μέτρα για τον κορωνοϊό που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση.

«Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα είναι μακριά νυχτωμένο από το τι συμβαίνει στην αγορά. Ζούμε σε περίοδο πολέμου χωρίς σφαίρες. Πόλεμος στον Έβρο. Πόλεμος με τον κορωνοϊό. Απαιτείται γενίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν. Οι αγορές σε όλη τη χώρα έχουν νεκρώσει όχι μόνο στις περιοχές που υπάρχουν τα περισσότερα κρούσματα. Αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη είναι να είναι καλά στην υγεία του, όχι τα ψώνια στην αγορά» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππίδης, υπογραμίζοντας πως πέρα από τη γενίκευση των μέτρων, για όσο καιρό αυτό χρειαστεί, θα πρέπει να γίνει γνωστό τι θα γίνει από την 1η Μαϊου, οπότε και λήγει η προστασία για την πρώτη κατοικία χιλιάδων «κόκκινων» δανειοληπτών.