Κορωνοϊός: 74 νέα κρούσματα στη χώρα μας – 966 συνολικά – 65 διασωληνωμένοι – 28 οι νεκροί (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα 966 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής άλλα 74 επιβεβαιωμένα, μέσα σε ένα 24ωρο. Παράλληλα, οι νεκροί έφτασαν στους 28.

Ακόμη 66 άτομα νοσηλεύονται, οι 65 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Οι περισσότεροι είναι άνδρες και έχουν υποκείμενο νόσημα.

Οι ασθενείς που έχουν λάβει εξιτήριο είναι 52.

Τις τελευταίες 24 ώρες κατέληξαν δύο ακόμη συμπολίτες μας, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στην Ελλάδα ν’ ανέρχεται, πλέον, σε 28 (23 άνδρες, πέντε γυναίκες), με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη. Το 89% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είχε ηλικία άνω των 70 ετών.

Συνολικά, 66 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, εκ των οποίων τα 65 διασωληνωμένα, η πλειοψηφία τους άνδρες (86%), ενώ 52 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο. Τέσσερις ασθενείς έχουν αποσωληνωθεί.

Ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 13.477.

Συνολικά, σε όλο τον πλανήτη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού έχουν φτάσει τις 500.000, οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 22.000, ενώ περισσότεροι από 119.000 άνθρωποι που νόσησαν, έχουν γίνει καλά.

Κανείς δεν έχει ανοσία στη νόσο, σιγά-σιγά κάποιοι θα αποκτούν, είπε ακόμη ο κ. Τσιόδρας.

https://www.youtube.com/watch?v=S2HcVCjmHwY&feature=emb_title

Ο λοιμωξιολόγος, επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, τόνισε πως είναι σοβαρή και συνεχιζόμενη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ είπε πως η Κίνα έκλεισε τα σύνορά της σήμερα, γιατί φοβάται δεύτερο κύμα της πανδημίας. Χαρακτηριστικά, υπογράμμισε πως, αν δεν λαμβάνονταν έγκαιρα μέτρα σε όλο τον κόσμο, ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να ανέλθει ακόμα και στα 40.000.000.

«Κερδίζουμε μικρές νίκες κάθε ημέρα, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται» τόνισε ο κ. Τσιόδρας, ανακοινώνοντας ότι μία από τις νίκες αυτές, είναι ότι ήδη έχουν αποσωληνωθεί τέσσερις ασθενείς. Αναφέρθηκε επίσης στο εξιτήριο που έλαβε από το Αττικό Νοσοκομείο, η μητέρα που γέννησε, ενώ ήταν θετική στον κορωνοϊό. «Τέτοια νέα μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε. Το μέλλον εξαρτάται απ’ όλους μας» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στα διαγνωστικά τεστ. «Σε αυτή τη φάση της επιδημίας στη χώρα μας, τα ειδικά τεστ αντισωμάτων δεν συστήνεται να χρησιμοποιηθούν από το γενικό κοινό και δεν είναι διαγνωστικά της νόσου. Ενα θετικό μπορεί να είναι ψευδώς θετικό, λόγω έκθεσης σε άλλους κορωνοϊούς που κυκλοφορούν κάθε χρόνο και προκαλούν κοινό κρυολόγημα» σχολίασε.