Κοσμοσυρροή στα εμπορικά: Ούτε «κόφτες» στα SMS, ούτε νέα λογισμικά, αλλά εντατική αστυνόμευση!

H ενίσχυση της αστυνόμευσης στις περιοχές όπου παρατηρείται κοσμοσυρροή μετά τη λειτουργία της αγοράς προκρίνεται ως η πλέον ρεαλιστική λύση για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού. Ήδη, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα SMS στο 13033, αφού αφενός το σύστημα δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, αφετέρου, τα μηνύματα είναι ισοδύναμα με τις τυποποιημένες δηλώσεις μετακίνησης που συμπληρώνει ο πολίτης. Συνεπώς, ακόμη κι αν υπήρχε η δυνατότητα να ελεγχθούν τα μηνύματα ως προς το πλήθος τους, και πάλι στην πράξη αυτό θα ακυρωνόταν αφού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν έγγραφα.

Η αύξηση στην κυκλοφορία τις καθημερινές ανέρχεται περίπου στο 13%, ενώ το σαββατοκύριακο που πέρασε άγγιξε το 20%: Η αγορά ήταν σε λειτουργία και το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ ο καιρός ήταν καλός σε σχέση με τις αντίστοιχες μέρες της περασμένης εβδομάδας. Όπως διαπιστώθηκε πάντως, η κοσμοσυρροή εντοπίσθηκε στην εμπορική καρδια της Αθήνας, την οδό Ερμού και αντίστοιχα των άλλων μεγάλων πόλεων, αλλά και σε μεγάλα εμπορικά κέντρα όπως εκείνο στα Σπάτα.

Η λύση της δημιουργίας νέας εφαρμογής που θα λειτουργεί ως «χρονόμετρο» στα ψώνια επίσης κρίνεται ως μη ρεαλιστική. Συνεπώς αυτό που προκρίνεται πλέον είναι η εντατική αστυνόμευση στις περιοχές που διαπιστώνεται το πρόβλημα, με στόχο ο φόβος της επιβολής των προστίμων να λειτουργεί αποτρεπτικά για όσους σκέφονται ότι μπορούν να παρατείνουν την παραμονή τους σε σημεία εμπορικού ενδιαφέροντος στέλνοντας απανωτά μηνύματα.