Κραυγή απόγνωσης από τους Ελληνες ναυτικούς στο Τζιμπουτί: «Κινδυνεύει η ζωή μου, γεμίσαμε τρωκτικά»

Αιχμαλωτίστηκαν στο φορτηγό πλοίο “Πτολεμαίος”, όταν κατασχέθηκε από τις αρχές του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών του Έλληνα πλοιοκτήτη τους.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Μπουγιούκας εξέφρασε την αγωνία του για τις εξελίξεις. “Κρατούμαστε χωρίς λόγο. Είναι εντελώς άδικα να μας κρατούν αιχμαλώτους τον 21ο αιώνα για κάτι που δεν φταίμε. Έχουμε φθάσει στο αμήν”. Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για την υγεία του ίδιου και των υπόλοιπων μελών του πληρώματος, που αποτελείται από δύο Έλληνες, έναν Ρουμάνο και εννέα υπηκόους της Σρι Λάνκα.
“Αισθάνομαι ότι κινδυνεύει η ζωή μου. Ήρθα υγιέστατος, μετά από τέσσερα χειρουργεία καρδιάς, και κρατούμε για μήνες αιχμάλωτος. Το φαγητό είναι της πλάκας, έχουμε γεμίσει τρωκτικά, λες και είμαστε στο Γκουαντάναμο”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημείωσε, δε, ότι τα φάρμακα που χρειαζόταν για την καρδιά του έφθασαν στο πλοίο μετά από 17 ημέρες, ενώ όταν τον άφησαν να βγει για να εξεταστεί από γιατρό, τόνισε ότι δεν ήθελε να γυρίσει στο καράβι. “Προτίμησα να πάω φυλακή παρά να γυρίσω. Αλλά με εκβίαζαν και τελικά επειδή με πήραν από την πρεσβεία αποφάσισα να γυρίσω και να συνεχιστεί ο Γολγοθάς”, σημείωσε ο κ. Μπουγιούκας.

Για απελπιστική κατάσταση μίλησε και η κόρη ενός από τους ναυτικούς, κα Γωγώ Φάλκου, η οποία ανέφερε μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 ότι ο πατέρας της έπρεπε να χειρουργηθεί πριν από τρεις μήνες. “Δεν αντέχει άλλο. Κοντεύει να κλείσει χρόνο εκεί. Δεν είμαι αισιόδοξη”, δήλωσε η κα Φάλκου.