Κωδικός Εξάρχεια: «Ανταρτοπόλεμος» στην Αθήνα με συγκεντρώσεις και επεισόδια – Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ

Πορείες αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, όταν τα προηγούμενα χρόνια είχαν σχεδόν σταματήσει, «αποκέντρωση» ενεργειών όπως αυτή στο Α.Τ Πεντέλης, φόβοι για καταλήψεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και τέλος κλιμάκωση ενεργειών όσο πλησιάζει η 17η Νοεμβρίου. Αυτά είναι τα κομμάτια που συνθέτουν το πάζλ με την κωδική ονομασία «Εξάρχεια» μετά τα όσα έχουν λάβει χώρα την τελευταία εβδομάδα στην πρωτεύουσα.

Οι πληροφορίες που συγκεντρώνουν οι αναλυτές της Κρατικής Ασφάλειας λένε ότι το ενδεχόμενο καταδρομικών επιθέσεων αλλά και νέων ενεργειών με ορμητήριο την ΑΣΟΕΕ είναι ανοικτό, όμως αυτό που τους προβληματίζει είναι η ιστορία με το κλεμμένο βαν της σκληρής ομάδας αντιεξουσιαστών που «χτύπησαν» τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και παρακολουθεί στενά η Αντιτρομοκρατική. Μάλιστα λένε οι πληροφορίες ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν επιχειρήσεις της ΔΑΕΕΒ προκειμένου να εξιχνιαστεί η υπόθεση.

«Μας προβληματίζει το γεγονός ότι πλέον τουλάχιστον κάθε Τρίτη και Πέμπτη αλλά και άλλες ημέρες έχουμε πορείες στο κέντρο της Αθήνας» αναφέρει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει «Παράλληλα για δύο φορές χρησιμοποιήθηκε η ΑΣΟΕΕ ως ορμητήριο επιθέσεων σε αστυνομικές δυνάμεις ενώ περίπου δέκα καταλήψεις στην περιοχή των Εξαρχείων ίσως αποτελέσουν τα ορμητήρια των μπαχαλάκηδων».

Αξίζει να τονισθεί ότι οι εντολές που παίρνουν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ αλλά και οι μάχιμες ομάδες της ΟΠΚΕ είναι ναι μεν να μην προκαλούν αλλά να αντιδρούν και να εφαρμόζουν τον νόμο στην περίπτωση που δέχονται επιθέσεις. Δεν θέλουν δηλαδή οι επιτελείς να βλέπουν την εικόνα τα ΜΑΤ να γίνονται σάκος του μποξ των μπαχαλάκηδων χωρίς καμία αντίδραση. Παράλληλα μέτρα λαμβάνονται σε τμήματα και αστυνομικές υπηρεσίες υπό τον φόβο των καταδρομικών επιθέσεων.

O πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Δημοσθενης Πακος τονιζει στο protothema.gr πως «Είναι δεδομένο οτι οι προσπάθεια της Πολιτείας για επιστροφή στην κανονικοτητα θα έχει αντιδράσεις. Σχεδόν καθημερινά οι γνωστοί μπαχαλακηδες στοχοποιουν τους συναδέλφους μας, στα Εξάρχεια, σε πορείες στο κέντρο της Αθήνας κ όπου αλλού μπορούν. Δεν πρέπει μα τους αφήσουμε μα εφαρμόσουν το καταστροφικό τους σχέδιο. Απαιτούμε απο την πολιτεία τη θεσμική θωράκιση μας και απο όλο τον πολιτικό κόσμο την πραγματική καταδίκη των “γνωστών” οι οποίοι θεωρούν τις γειτονιές μας τσιφλίκι τους» ενώ από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Χύτας επισημαίνει ότι «  Έχουμε πολλάκις γνωστοποιήσει τοις πάσι ότι η δράση των μπαχαλάκηδων δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια, αλλά με τολμηρές νομοθετικές πρωτοβουλίες – θωράκιση του αστυνομικού και σοβαρό σχεδιασμό. Ειδάλλως πάλι κάποιοι θα παραδέχονται ότι έχουμε δίκιο. Δεν θέλουμε άλλο δίκιο! Το ποιος έχει δίκιο να το πείτε σε αυτούς τους τραυματίες συναδέλφους μας που καθημερινά  επισκεπτόμαστε στο νοσοκομείο!  Για όποιον δεν το γνωρίζει, έχουμε  ως Σώμα το αρνητικό ρεκόρ με  τους περισσότερους νεκρούς και τραυματίες εν καιρώ ειρήνης, δίχως το επάγγελμά μας να είναι αναγνωρισμένο από την Πολιτεία ως επικίνδυνο!!!  Τελείωσαν όμως τα κροκοδείλια δάκρυα.  Αναμένουμε πράξεις …».