Κύριε Γεραπετρίτη, η Γιουβέντους υποβιβάστηκε για στημένα παιχνίδια…

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης γράφει για τις παλινωδίες του υπουργού Επικρατείας που εκτός από πανικό και άγνοια, καταδεικνύουν και την έλλειψη προσανατολισμού της κυβέρνησης.
“Ενεργητικός και παθητικός άνθρωπος του αθλητισμού” είναι ο Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά δήλωσή του. Για το «ενεργητικός» δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, καθώς η σωματοδομή του το αποδεικνύει. Για το «παθητικός», τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο, ας μας επιτρέψει να έχουμε τις αμφιβολίες μας.

Ο υπουργός Επικρατείας που ανέλαβε να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει εξαιρετική νομική συγκρότηση και θεωρητική αντίληψη. Εκπληκτοι τον παρακολουθήσαμε την επομένη της επιστροφής του από την Ελβετία, άλλα να λέει το πρωί στον Σκάι και άλλα το βράδυ στην ΕΡΤ. Για το ίδιο θέμα! Της κύρωσης που επιβάλλεται στην παράβαση της πολυϊδιοκτησίας.

Το πρωί έλεγε ότι αμέσως μετά την αφαίρεση βαθμών, θα επιβάλλεται σε κάθε αγωνιστική νέα ποινή αφαίρεσης βαθμών στην παραβατική ομάδα. Το βράδυ κατάλαβε το λάθος του και είπε ότι θα δοθεί προηγουμένως εύλογος χρόνος στην παραβατική ομάδα ώστε να άρει το αδίκημα.

Διότι αν επέμενε στον πρωινό ισχυρισμό του, τότε ήταν σαν να ομολογούσε το ολίσθημα της κυβερνητικής τροπολογίας.

Σε κάθε περίπτωση ο πανικός είναι ο πιο κακός πολιτικός σύμβουλος. Μάλιστα η άγνοια χειροτερεύει τα πράγματα.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Γεραπετρίτης απαντούσε στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις με τέτοιον τρόπο που έκανε πολύ καθαρό ότι δεν γνώριζε πως η Γιουβέντους υποβιβάστηκε στο παρελθόν για στημένα παιχνίδια και όχι για πολυϊδιοκτησία. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη αρχικά έλεγε ότι το συνυποσχετικό θα το στείλει η ελληνική κυβέρνηση στις υπερεθνικές ομοσπονδίες και μισή ώρα αργότερα, στην ίδια συνέντευξη, έλεγε ότι οι υπερεθνικές ομοσπονδίες θα το στείλουν στην ελληνική κυβέρνηση!

Αφήστε που ασχολήθηκε και με τη διαιτησία. Δηλαδή μπήκε στα χωράφια του ποδοσφαιρικού αυτοδιοίκητου καθ’ ολοκληρία.

Οι παλινωδίες του υπουργού Επικρατείας εκτός από τον πανικό και την άγνοια, καταδεικνύουν και την έλλειψη προσανατολισμού της κυβέρνησης. Ο κ. Γεραπετρίτης δεν κατάφερε ποτέ να απαντήσει στην ερώτηση για την εξαφάνιση του Λευτέρη Αυγενάκη. Δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την επιλογή της δικής του παρουσίας στην Ελβετία και τον αποκλεισμό του υφυπουργού Αθλητισμού. Διότι αν τα έκανε όλα καλά ο κ. Αυγενάκης, όπως ισχυρίζονταν με επιμονή ο κ. Γεραπετρίτης, τότε γιατί βγήκε από το κάδρο;

Η διαρκής επίκληση της κοινωνικής συνοχής και καταλλαγής, άρχισε να κουράζει. Αυτός δεν είναι πειστικός πολιτικός λόγος. Κυρίαρχο ζήτημα για μια κοινωνία είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων. Η εμπέδωση του αισθήματος δικαίου. Δυστυχώς η κυβέρνηση στην πρώτη της δοκιμασία, απέτυχε. Και έχει βάλει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα ένας άνθρωπος, ο οποίος αγνοεί το αντικείμενο που του ανατέθηκε.