Κ. Μητσοτάκης: Σε όλους τους συνταξιούχους εφάπαξ τα αναδρομικά εντός 2020 (BINTEO)

Η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ, πλήρως σε όλους τους συνταξιούχους, πριν το τέλος του 2020, τα αναδρομικά που δικαιούνται με βάση την απόφαση του ΣτΕ, είπε από το βήμα της Βουλής, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις, όπως είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει, ανέφερε. Όπως σημείωσε, πρόκειται για ποσό 1,4 δισ. ευρώ, που αφορά στις κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα. Ωστόσο, το δικαίωμα αυτό επεκτείνεται και στους συνταξιούχους του Δημοσίου, δηλαδή οι ωφελούμενοι είναι συνολικά περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συγκεκριμένη δαάνη «αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου και δεν υπάρχει περιθώριο για ικανοποίηση πρόσθετων άλλων αιτημάτων αυτού του είδους». Κάτι τέτοιο, όπως υπογράμμισε, θα ήταν άδικο για τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τις επόμενες γενιές, το σύνολο της κοινωνίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως στη διάρκεια της πανδημίας οι συνταξιούχοι προστατεύθηκαν και «δεν χτυπήθηκαν όσο άλλοι», ωστόσο τόνισε πως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση οφείλε «να κρατά τις δημοσιονομικές ισορροπίες και εφεδρείες για κάθε δύσκολη στιγμή».