Μαρκέλλα: Ανατριχιαστική κατάθεση: “Της έδωσα 3 xanax, την ήθελα για μένα”

“Πήραμε ταξί και πήγαμε στην Καλαμάρια. Δεν τρόμαξε. Λέω από μέσα μου μου έκατσε λουκούμι”

Κάτι παραπάνω από ανατριχιαστική είναι η κατάθεση της 33χρονης που συνελήφθη για την αρπαγή της 10χρονης Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα που έχει ομολογήσει ότι κρατούσε επί δύο ημέρες το παιδί στο σπίτι της, παραδέχτηκε ότι ξεγέλασε ουσιαστικά την ανήλικη επειδή γνώριζε τόσο την ίδια όσο και την οικογένειά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή της ανέφερε ότι αρχικά είπε στο παιδί πως είχε συνεννοηθεί με τη μητέρα του για να το παραλάβει από το σχολείο και αμέσως μετά του είπε ότι θα πήγαιναν στο σπίτι της, στην Καλαμαριά, όπου η μικρή Μαρκέλλα θα έπαιζε με την κόρη της κατηγορούμενης.

Όλα πήγαιναν καλά για την “κοκκινομάλλα” μέχρι που η Μαρκέλλα είδε στην τηλεόραση ότι την αναζητούσαν. Το παιδί αγχώθηκε και εκείνη αποφάσισε τότε να του δώσει τρία χάπια xanax του 1 mg.

“Τα χάπια μου τα γράφει ένας παθολόγος αλλά δεν έχω τη συνταγή μαζί μου”, φέρεται να κατέθεσε. “Η Μαρκέλα μου άρεσε πάντα. Τη συμπαθούσα σαν παιδί. Μακάρι να ήταν κόρη μου. Ήξερα την οικογένειά της. Ήθελα να μείνουμε μαζί. (…)” πρόσθεσε.

Φαίνεται μάλιστα πως περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το χρονικό της αρπαγής.

“Πήρα ένα ταξί και πήγα στο σχολείο της και περίμενα να σχολάσει. Μόλις βγήκε ήταν με έναν συμμαθητή της και την ακολούθησα. Όταν τα παιδιά χωρίσανε την φώναξα και την ρώτησα αν με θυμάται. Της είπα ότι είμαι η μαμά της … και ότι έχω συννενοηθεί με τη μαμά της να την πάρω εγώ. Νόμιζε ότι θα παίξει με την (αναφέρεται το όνομα της κόρης της) και με ακολούθησε. Πήραμε ταξί και πηγαμε στην Καλαμάρια. Δεν τρόμαξε. Λέω από μέσα μου μου έκατσε “λουκούμι”. Μόλις φτάσαμε η Μαρκέλα διαπίστωσε πως έλειπε η… και λέω μπλεξαμε. Η μικρή όμως μου είπε ότι με αγαπάει οπότε σκέφτηκα ότι θα την αφήσω να κάνει ό,τι θέλει και όλα θα πάνε καλά”.

“Φοβήθηκα μήπως δηλωθεί η εξαφάνιση όταν φθάσαμε στο διαμέρισμα. Εγώ την ήθελα για μένα”, καταθέτει η 33χρονη και περιγράφει πως αργότερα “βαφτήκαμε και οι δύο και βγάλαμε φωτογραφίες”. Αυτές τις φωτογραφίες είχε στο κινητό της, αλλα τις έσβησε πριν τη σύλληψή της. Κάποια στιγμή και αφού έχει βάλει το παιδί για μπάνιο, μπαίνοντας και εκείνη στη μπανιέρα, και ενώ παρακολουθούν τηλεόραση, η μικρή βλέπει ότι την αναζητούν. Τότε το παιδί αγχώθηκε “πάρα πολύ”. “Αγχώθηκα και γω και της έδωσα τρία xanax του 1 mg με κουτάλι όπως το σιρόπι”. Η κατηγορούμενη ομολογεί ότι έκανε χρήση κοκαϊνης και xanax και ξάπλωσε μαζί με το ναρκωμένο και αδύναμο να αντιδράσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, παιδί.

Όπως ομολογεί, την επόμενη μέρα “έβαλε στα δόντια” του παιδιού κοκαϊνη. Του είπε ότι την επόμενη μέρα θα την επέστρεφε στη μαμά της και το πρωί του Σαββάτου, αφού άφησε τη Μαρκέλλα κοντά στο πρατήριο καυσίμων όπου βρέθηκε, φρόντισε να πετάξει το κινητό της και πήρε ταξί για να μεταβεί στην Παραλία Κατερίνης, όπου συνελήφθη αφού πρώτα είχε ξυρίσει το κεφάλι της για να μη την αναγνωρίσουν.

Η κατηγορούμενη πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Πηγή: thetoc.gr