Μαχητικό F-16 καταρρίπτει drone: Μια σκηνή που έπρεπε ήδη να είχε συμβεί στο Αιγαίο! (βίντεο)

Μία σκηνή που θα έπρεπε να είχε γίνει πραγματικότητα στον ουρανό του Αιγαίου εδώ και πολύ καιρό, από τότε που τα πρώτα τουρκικά UAV άρχιζαν να παραβιάζουν τον ΕΕΧ και εν συνεχεία να πετούν επάνω από τα ελληνικά νησιά.

Πραγματικά χάθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία τότε, για να σταλεί τότε ένα πραγματικά ισχυρό, όσο και ηχηρό μήνυμα στην Αγκυρα, χωρίς αιματοχυσία και χαμηλής «πολιτικής τριβής» ακριβώς γιατί δεν θα υπήρχαν ανθρώπινες απώλειες, ενώ διεθνώς κανείς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει ότι π.χ. πέταξε επάνω από την Λήμνο, την Λέσβο ή την Ρόδο αφού όλα είναι καταγεγραμμένα.

Είναι κάτι που έκαναν οι Ιρανοί τον περασμένο Ιούνιο όταν κατέρριψαν ένα RQ-4A Global Hawk BAMS-D χρησιμοποιώντας πύραυλο εδάφους-αέρος.

Είναι κάτι που έκαναν οι αντάρτες (!) Χούθι τον περασμένο Αύγουστο όταν κατέρριψαν πάλι, ένα αμερικανικό MQ-9 πάνω από την Υεμένη.

Είναι κάτι που έκαναν οι Σύροι στις 17 Μαρτίου του 2015 όταν κατέρριψαν ένα MQ-1 Predator

Είναι κάτι που έκαναν οι Ουκρανοί, όχι μια φορά αλλά τουλάχιστον τέσσερις φορές όταν κατέρριψαν ρωσικά UAV Orlan-10.

Είναι κάτι που δεν φοβήθηκαν να κάνουν ούτε οι Λίβυοι του Εθνικού Λιβυκού Στρατού όταν κατέρριψαν ένα τουρκικό ΤΒ.2. Ευτυχώς στη Λιβύη δεν έχουν Έλληνες πολιτικούς, γιατί αν είχαν θα απαγόρευαν την κατάρριψη καθώς αυτό θα ερμηνευόταν ως «κλιμάκωση»!

Και είναι φυσικά κάτι που έχουν κάνει και οι ίδιοι οι Τούρκοι τον Σεπτέμβριο, όταν κατέρριψαν ένα drone με F-16 το οποίο είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο τους, (τουλάχιστον έτσι λένε) προερχόμενο από τη Συρία.

Αλλά όχι.

Στο Αιγαίο ουδείς από την Ελλάδα τόλμησε να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, βασικά ούτε που τόλμησε και να το σκεφτεί, «φοβούμενος και τη σκιά του», κάτι που δεν φοβήθηκαν να κάνουν ούτε οι Ιρανοί, ούτε οι Χούθι, ούτε οι Σύροι, ούτε οι Ουκρανοί.

Δείτε το βίντεο:

 Και η κατάρριψη ενός drone της Γεωργίας από ρωσικό MiG-29