Μεγάλη φωτιά στον Ασπρόπυργο – Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, στην 5η έξοδο της λεωφόρου ΝΑΤΟ, στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Οι πυροσβέστες, που κατευθύνονταν προς την περιφερειακή του Αιγάλεω για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στο σημείο, διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.

Πάντως, σύμφωνα με την ενημέρωη της Πυροσβεστικής, από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν σπίτια.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν συνολικά 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ η κυκλοφορία εκτρέπεται στη διασταύρωση με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος των διυλιστηρίων.

Λέρος: Συνελήφθη 20χρονος για τη φωτιά στο δάσος της Μερικιάς
Για εμπρησμό κατηγορείται 20χρονος αλλοδαπός που κατοικεί στην Λέρο, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφίααυτόφωρης διαδικασίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας το απόγευμα της Παρασκευής ο κατηγορούμενος ευρισκόμενος στην περιοχή Μερικιά Λέρου, κοντά στο λιμάνι του Λακκιού, προκάλεσε πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε και αποτέφρωσε πάνω από 40 στρέμματα δασικής πευκώδους έκτασης.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά χθες το απόγευμα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού με την συνδρομή ελικοπτέρου.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα Σάββατο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

Λέρος: Υπό έλεγχο η φωτιά – Απεγκλωβίστηκαν λουόμενοι
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Κουλούκι-Μερικιά κοντά στο Λακκί της Λέρου.

Ο Alpha έφερε στη δημοσιότητα βίντεο από την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον πευκώνα της Μερικιάς, που βρίσκεται δίπλα από την παραλία, στην οποία εγκλωβίστηκαν για λίγη ώρα λουόμενοι.

Υπήρξαν τουλάχιστον 100 άτομα που βρίσκονταν στην παραλία – σε ένα beach bar συγκεκριμένα και ο μόνος τρόπος για να φύγουν ήταν να περάσουν μέσα από το δάσος.

Και επειδή βέβαια αυτό ήταν επικίνδυνο, εγκλωβίστηκαν εκεί και προσπάθησαν με μάνικες, κουβάδες και λεκάνες να μεταφέρουν νερό στο δάσος για να σβήσουν τη φωτιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι η δύναμη της Πυροσβεστικής στο νησί δεν επαρκεί (για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στάλθηκαν δυνάμεις από την Αθήνα).

Χρειάστηκε η επέμβαση του Λιμενικού για να απεγκλωβιστούν με σκάφη οι λουόμενοι από την παραλία.

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ένας αλλοδαπός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, μέσα στο δάσος μετανάστες είχαν κάνει ένα κάμπινγκ και είχαν ανάψει φωτιά, η οποία τους ξέφυγε και γρήγορα πήρε διαστάσεις.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha: