Μεταναστευτικό: Έφυγαν τα ΜΑΤ από τη Λέσβο – Καταγγελία Γερακαράκου για χειρονομίες λιμενικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναχώρησαν, στις 9 το πρωί, από το λιμάνι της Μυτιλήνης οι άνδρες της Αστυνομίας (διμοιρίες ΜΑΤ – ΥΜΕΤ). Με το ίδιο πλοίο θα μετακινηθούν ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα οχήματα, αλλά και τα μηχανήματα του Στρατού που είχαν μεταφερθεί στο νησί το βράδυ προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες στην επιταγμένη έκταση στο Καβακλή.

Η αναχώρηση έγινε από τη Μυτιλήνη με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» το οποίο εκτάκτως δρομολογήθηκε προκειμένου να μεταφέρει από το νησί τις αστυνομικές δυνάμεις. Στις 12 το μεσημέρι το ίδιο πλοίο θα παραλάβει από τη Χίο τις αντίστοιχες δυνάμεις.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 προέβη σε μία σοβαρή καταγγελία.

Ο κ. Γερακαράκος ανέφερε ότι υπάλληλοι του Λιμενικού προέβησαν σε χειρονομίες κατά αστυνομικών, λέγοντας ότι θα καταθέσει και αναφορά στην Εισαγγελία.
«Θα πρέπει να ελεγχθούν πολλά πράγματα εδώ…», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γερακαράκος, υποστηρίζοντας ότι λιμενικοί έκαναν χειρονομίες. «Ας γίνει η έρευνα να δούμε για ποιο λόγο τις έκαναν», πρόσθεσε.

Πηγή ΦΩΤΟ: stonisi.gr