Μετρό: Έρχονται οι “Μαύροι Πάνθηρες της ΕΛ.ΑΣ.

Σε εφαρμογή το σχέδιο για την μείωση της εγκληματικότητας!

Ομάδα πάνοπλων μαυροφορεμένων αστυνομικών – με την επωνυμία “Μαύροι Πάνθηρες” – θα περιπολεί στους Σταθμούς του Μετρό σε όλη την Αθήνα, με στόχο τον περιορισμό των παραβατικών ομάδων και των σπειρών που είχαν πυκνώσει τη δράση τους το τελευταίο διάστημα.

Η λειτουργία της νέας αυτής ομάδας εντάσσεται στο πλαίσιο της πλήρους εφαρμογής του νέου σχεδίου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αστυνόμευση της Αθήνας, τη μείωση της εγκληματικότητας και την επιστροφή του αισθήματος ασφάλειας.

Η επιχείρηση αφορά στο σύνολο της, την πόλη της Αθήνας, ονομάζεται “Δίχτυ” και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Για το λόγο αυτό αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, ομάδων ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ, χθες προέβησαν σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Κολωνάκι, Σύνταγμα, Ψυρρή, Αγ. Παντελεήμονα, αλλά και σε περιοχές της Βορειοανατολικής και Νοτιοανατολικής Αττικής.

Όπως προαναφέραμε Αστυνομικοί με ονομασία «Μαύροι Πάνθηρες», πάνοπλοι και μαυροντυμένοι θα βρίσκονται πλέον και στις αποβάθρες του Μετρό προκειμένου να λειτουργούν αποτρεπτικά για πιθανές εγκληματικές ενέργειες, αλλά και για να αντιμετωπίζουν άμεσα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στους χώρους του Μετρό.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τους πάνοπλους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν κάνει την εμφάνισή τους σε τουριστικά σημεία της Αθήνας. Ωστόσο δεν θα είναι μόνο αυτοί που θα βρίσκονται στο Μετρό, καθώς και αστυνομικοί της Ασφάλειας θα βρεθούν στα κέντρα ελέγχου καμερών σταθμών του ΜΕΤΡΟ, προκειμένου να εντοπίζουν ύποπτες κινήσεις πορτοφολάδων, τσαντάκηδων και άλλων παράνομων με στόχο την έγκαιρη επέμβαση και σύλληψή τους.

Παράλληλα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναπτύσσει και σχέδιο αστυνόμευσης ανά γειτονιά και θα περιλαμβάνει τον εντοπισμό κενών και τρωτών σημείων σε διάφορα σημεία της πόλης, η χαρτογράφηση, το είδος και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εγκληματικότητας που καταγράφεται προκειμένου να υπάρξουν στοχευμένες αστυνομικές ενέργειες αντιμετώπισης.

zografounews.gr