Μητσοτάκης σε Ερντογάν: «Μην παρερμηνεύεις την ήπια στάση μας – Θα υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία όποτε απαιτηθεί!»

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός τόνισε προς την Άγκυρα ότι η παρανομία δεν γεννά δίκαιο! «Όλοι είναι μαζί μας και έχουν απορρίψει την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης», είπε ακόμα.

Όλα αυτά, καθώς πριν λίγο ο Τσαβούσογλου προκάλεσε εκ νέου τον Ελληνισμό με τους προκλητικούς χάρτες που έβγαλε όπως σας ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα.

Δεν θα κουραστούμε να τονίζουμε την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου, που είναι προϋπόθεση για κάθε σχέση καλής γειτονίας» τόνισε ο πρωθυπουργός, σχετικά με τις αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις, διαμηνύοντας παράλληλα πως «είμαστε σταθερά υπέρ του κάθε καλόπιστου διαλόγου».

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η ψύχραιμη και η σταθερή αντιμετώπιση της επίμονης παραβατικότητας δεν πρέπει να παρευρμηνεύεται. Είναι προϊόν εθνικής αυτοπεποίθησης και απορρέει από το ότι η παρανομίας δεν γεννά δίκαιο».

«Θα υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία, όποτε απαιτηθεί» επανέλαβε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στις διεθνείς συμμαχίες που έχει «χτίσει» η Ελλάδα.

«Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας είναι με το μέρος της Ελλάδας όσον αφορά στο ζήτημα του άκυρου συμφώνου συνεργασίας Τουρκίας – Λιβύης, που καταδικάστηκε από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Η χώρα μας έχει πολλούς συμμάχους σε όλο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.