Μύκονος: “Έναν… ΟΡΟ παρακαλώ!” – Πουλούσαν 1.000 ευρώ «μαύρα» την οροθεραπεία – Και γιατροί του ΕΣΥ στο κόλπο! (ΦΩΤΟ)

Πρωτοποριακή μέθοδος που “σκοτώνει” το hangover, εισήλθε πέρυσι στη Μύκονο και φέτος μπήκε για τα καλά στη καθημερινότητα των τουριστών που έφταναν στο νησί με ένα και μοναδικό σκοπό, να “λιώσουν” στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά
Νέα μόδα στο νησί τα περιβόητα sex, drugs & rock ’n’ roll parties στις βίλες όπου σχεδόν κάθε βράδυ οι τουρίστες “έλιωναν” στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ και την επομένη… ανασταίνονταν χάρη σε ειδικές οροθεραπείες.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο που “σκοτώνει” το hangover, η οποία εισήλθε πέρυσι στη Μύκονο και φέτος μπήκε για τα καλά στη καθημερινότητα των τουριστών που έφταναν στο νησί με ένα και μοναδικό σκοπό, να “λιώσουν” στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Στο παιχνίδι μπήκαν ιδιώτες γιατροί, αλλά και γιατροί του ΕΣΥ, όντας οι εμπνευστές μιας από τις πιο επικερδείς μπίζνες του φετινού καλοκαιριού.

f4
f3

Πρόκειται για ενδοφλέβια θεραπεία κατά τη διάρκεια της οποίας ο ασθενής λαμβάνει ισχυρά βιταμινούχα κοκτέιλ, που περιέχουν μαγνήσιο, βιταμίνη C, ασβέστιο και μερικές βιταμίνες B. Οι δημιουργοί αυτής της θεραπείας, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και σε πόλεις όπου κυριαρχεί η βιομηχανία της διασκέδασης, όπως το Μαϊάμι, το Λας Βέγκας, το Λος Άντζελας, υποστηρίζουν ότι παρέχοντας μεγάλη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων κατευθείαν στην κυκλοφορία του αίματος, ο οργανισμός μπορεί να αποκομίσει τα οφέλη τους αποτελεσματικότερα από τα χάπια που χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό, τα οποία ωστόσο δεν απορροφώνται πλήρως μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα. Κάπως έτσι ο τουρίστας γλιτώνει από τις επιπτώσεις ενός hangover, ωστόσο στη Μύκονο κινδυνεύει και με… εγκεφαλικό, ειδικά όταν ακούσει από τον γιατρό τα χρήματα που πρέπει να πληρώσει για την θεραπεία.

Πέρυσι, λοιπόν, που το προϊόν ξεκίνησε να πλασάρεται δειλά – δειλά στις βίλες, το κόστος της ενδοφλέβιας θεραπείας ήταν 250 ευρώ, “μαύρα” φυσικά. Φέτος, όμως, το κόστος τετραπλασιάστηκε, καθώς αυξήθηκε η ζήτησή του λόγω των εκατοντάδων πριβέ πάρτι που διοργανώνονταν σε βίλες του νησιού.

f1

Σε αυτά τα πάρτι η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και ναρκωτικών ήταν ελεύθερη και όσοι δεν κατέληγαν ξημερώματα στο Κέντρο Υγείας, την γλίτωναν με μια ενδοφλέβια θεραπεία στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους ή της βίλας όπου διέμεναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι γιατροί μοιράζονταν την αμοιβή με τους concierges, τα άτομα δηλαδή που τους έφερναν τους πελάτες και γι’ αυτό το λόγο το κόστος μιας ενδοφλέβιας θεραπείας έφτασε να κοστίζει προς 1.000 ευρώ το άτομο και “μαύρα”παρακαλώ.

f2

Ωστόσο, εγκυμονούν και κίνδυνοι, καθώς η θεραπεία IV δεν είναι ασφαλής για όλους. Τα άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια, για παράδειγμα, θα πρέπει να είναι προσεκτικά, διότι το συμπλήρωμα έξτρα υγρών στη ροή του αίματος μπορεί να επιβαρύνει περαιτέρω το σώμα. Επίσης, οι ασθενείς πρέπει να έχουν υπόψη τους, ότι κάθε φορά που τρυπάνε το δέρμα τους – ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας τυποποιημένης αιμοληψίας – υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Υπάρχουν εκείνοι που ξέρουν πώς να κάνουν σωστά μια IV θεραπεία κι εκείνοι που δεν μπορούν και κατά συνέπεια υπάρχει κίνδυνος να βλάψουν μόνιμα τη φλέβα τους.

Φρίξος Δρακοντίδης