Νέα κινεζική μελέτη: Σχεδόν όσοι νόσησαν από κορωνοϊό ανέπτυξαν αντισώματα μέσα σε 20 μέρες!

Μια νέα κινεζική μελέτη, υποστηρίζει πως σχεδόν όλοι όσοι αναρρώνουν από τον κορωνοϊό αναπτύσσουν αντισώματα, μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το 40% των ασθενών που βρήκαν νικητές στη μάχη με τον ιό, ανέπτυξαν μέσα σε λίγες ημέρες αντισώματα ενώ το 95% τα εμφάνισε σε δύο εβδομάδες. Σε διάστημα 20 ημερών, όλοι σχεδόν οι ασθενείς είχαν εμφανίσει ανοσία αφότου μολύνθηκαν με τον ιό.

Στην έρευνα οι επιστήμονες μελέτησαν τις αιματολογικές εξετάσεις 285 ατόμων με κορωνοϊό.

Αν και όπως επισημαίνουν δεν είναι γνωστό πόσο θα διαρκέσει η προστασία από την επαναμόλυνση, η μελέτη παρέχει ενθαρρυντικά στοιχεία ότι δείχνει ότι, σχεδόν όλοι οι ασθενείς που αναρρώνουν, θα έχουν αναπτύξει ανοσία σε τρεις εβδομάδες.

Η έρευνα από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Chongqing στην Κίνα διαπίστωσε ότι το 95% των 285 ασθενών ανέπτυξαν και τους δύο τύπους ανοσοκυττάρων που καταπολεμούν τον ιό.

Τα τεστ αντισωμάτων αυξάνονται στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό με τους επιστήμονες να προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιος έχει ήδη αναπτύξει κάποια πιθανή προστασία έναντι της επανεμφάνισης του κορωνοϊού.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τα αντισώματα: κατά πόσον τα αναπτύσσουν όλοι, ποιο επίπεδο αντισωμάτων είναι απαραίτητο για την παροχή προστασίας και πόσο διαρκεί αυτή η προστασία, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

«Η πρόσφατη μελέτη βοηθάει τους επιστήμονες να λύσουν τις απορίες τους ανανεώνοντας τον ενθουσιασμό τους σε ότι αφορά τις προσπάθειες ανάπτυξης και εφαρμογής τεστ αντισωμάτων ευρείας κλίμακας για τη νόσο Covid- 19», έγραψε στο blog του ο καθηγητής Φράνσις Κόλινς του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας.

Οι ερευνητές στο Ιατρικό Κέντρο Chongqing που μελέτησαν τις αιματολογικές εξετάσεις των ασθενών για την εμφάνιση των ανοσοκυττάρων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι παράγουμε δύο τύπους αντισωμάτων έναντι των λοιμώξεων:την ανοσοσφαιρίνη Μ (IgM) και την ανοσοσφαιρίνη G (IgG).

Μόνο το 40% των ασθενών ανέπτυξαν αντισώματα IgM την πρώτη εβδομάδα αφότου κόλλησαν τον ιό. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες είχαν ανιχνεύσιμα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης «IgM».

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όλοι εμφάνισαν αντισώματα IgG που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν αλλά είναι ο τύπος των αντισωμάτων με δυνατότητα για πιο μακροπρόθεσμη προστασία.

Σε άλλη έρευνα παρακολούθησης, οι ερευνητές έλαβαν δείγμα αίματος από άλλους 69 ασθενείς.

Μέσα σε 20 ημέρες, όλοι εκτός από δύο ασθενείς – παρήγαγαν αντισώματα.