Νέο μέτρο της κυβέρνησης για κορωνοιό: Κατ’οίκον περιορισμός για τους 65χρονους «για το καλό τους»

Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση έχουν βρει το επόμενο μέτρο που θα εφαρμόσουν στα πλαίσια των περιορισμών και έχουν ξεκινήσει το απαραίτητο “μασάζ” στην κοινωνία.

Έτσι σήμερα τόσο ο γνωστός λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό Νίκος Σύψας αλλά και ο ίδιος ο Υπουγρεό Υγείας Β.Κικίλιας αναφέρθηκαν στο μέτρο που δεν είναι άλλο από τον περιορισμό κίνησης για τους άνω των 65 για το… καλό τους.

“Όσο δυσκολεύονται οι δείκτες και δεν προσέχουμε τόσο οι ειδικοί και οι επιστήμονες ενδεχομένως να πρέπει να βρουν και άλλα μέτρα για να προστατεύσουν την κοινωνία» είπε ο Υπουργός Υγείας.

Όπως είπε, μάλιστα, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό οι μάσκες παντού και άλλα μέτρα «έχουν πέσει στο τραπέζι».

Εξήγησε, πάντως, ότι «εισηγήσεις κάνει η επιτροπή, αποφάσεις παίρνει η κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι «θα προσπαθήσουμε στα μέτρα να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά».

Παράλληλα εξέφρασε την στεναχώρια του για την «εικόνα ορισμένων που δεν σταθμίζουν τον κίνδυνο για ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους».

«Κάνουμε προσπάθεια όλοι μαζί, αξιολογώ πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την προσταεύσουμε» συμπλήρωσε ο Βασίλης Κικιλίας.

Όσον αφορά, τέλος, τους 65αρηδες ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «προφανώς και πρέπει να προσέξουν γιατί η μέση ηλικία των διασωληνωμένων ειναι τα 69 έτη και έχουν χάσει τη ζωή τους 376 άνθρωποι με και η μέση ηλικία τους ήταν τα 78 έτη».

«Αν το επιβάλει η κατάσταση με τον κορωνοϊό θα ζητηθεί να υπάρξει περιορισμός των μετακινήσεων των πολιτών άνω των 65 ετών» δήλωσε το πρωί της Κυριακής και ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό Νίκος Σϋψας.

Όπως δήλωσε, το σχέδιο υπάρχει, ωστόσο η επιτροπή δεν έχει κάνει ακόμα εισηγήσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος, τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι πολίτες άνω των 65 αλλά οι νέοι που μολύνονται και μεταδίδουν τον ιό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι πολίτες άνω των 65 ετών.

pronews.gr