Νέο Ψυχικό: “Σπαζοκεφαλιά” η μυθική κλοπή στις θυρίδες – Ποιες είναι οι γυναίκες που έχασαν εκατομμύρια!

Μηδαμινά τα μέχρι τώρα στοιχεία για την τεράστια κλοπή στις θυρίδες τράπεζας.

Στο βιβλίο εισερχόμενων – εξερχομένων, ψάχνουν να βρουν οι αστυνομικοί της ασφάλειας το «κλειδί» που ίσως για την εξιχνίαση του μεγάλου «ριφιφί», σε θυρίδες τράπεζας στο Νέο Ψυχικό.

Όπως έγινε γνωστό, στις 13 Νοεμβρίου άγνωστοι σήκωσαν κάτι… εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα από 4 θυρίδες, που διατηρούν στο υποκατάστημα τέσσερις εύπορες γυναίκες που είτε είναι οι ίδιες επιχειρηματίες είτε είναι σύζυγοι γνωστών επιχειρηματιών. .

“Τυφλό” σημείο το υπόγειο με τις θυρίδες
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αίθουσα του υπογείου όπου βρίσκονται οι θυρίδες δεν υπάρχουν κάμερες, καθώς πρέπει να εξασφαλίζεται το απόρρητο των κατόχων, με αποτέλεσμα οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, να ψάχνουν επίμαχες ημερομηνίες στο βιβλίο που καταχωρούνται οι επισκέπτες – ιδιοκτήτες των θυρίδων, προκειμένου να βρουν μια άκρη.

Μέχρι στιγμής τα στοιχεία που διαθέτουν στα χέρια τους είναι από μηδαμινά έως ανύπαρκτα.

Σ αυτό που συμφωνούν οι έμπειροι αστυνομικοί της ασφάλειας, είναι το γεγονός πως αν μη τι άλλο οι δράστες της μεγάλης κλοπής είχαν άριστη πληροφόρηση, όχι μόνο για τις θυρίδες που θα ανοίξουν, αλλά και πώς να φτάσουν αθέατοι στην υπόγεια αίθουσα με τα εντοιχισμένα μεταλλικά κουτιά, που αποτελούν τις μισθωμένες θυρίδες πελατών του υποκαταστήματος.

Είχαν ενημέρωση από μέσα;
Επίσης με σοβαρότητα ερευνάται το ενδεχόμενο, οι άγνωστοι «ποντικοί» που τρύπωσαν αθέατοι στην υπόγεια αίθουσα ασφαλείας με τις θυρίδες, να είχαν όχι μόνο πολύ καλή πληροφόρηση, αλλά και εκ των έσω ενημέρωση προκειμένου να «σπάσουν» τα συστήματα ασφαλείας και να σηκώσουν ανενόχλητοι από τις θυρίδες των τεσσάρων επώνυμων γυναικών τα μετρητά και τα κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Επίσης και όσον αφορά στις κάμερες που είναι τοποθετημένες, τόσο στην είσοδο του υποκαταστήματος, όσο και στο εσωτερικό του, οι αστυνομικοί ερευνούν το καταγεγραμμένο υλικό σπιθαμή προς σπιθαμή, μήνες πίσω από την κλοπή, προκειμένου να εντοπίσουν περίεργες κινήσεις ατόμων που ίσως τους δώσουν το πολυπόθητο αρχικό στοιχείο που θα βάλει σε συγκεκριμένη κατεύθυνση τις έρευνες.

Κλοπή «μαμούθ»
Το μεγάλο «ριφιφί» ως γνωστόν καταγγέλθηκε σταδιακά από τα τέσσερα θύματα των επαγγελματιών του «ριφιφί», από τις 13 μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η κλοπή σημειώθηκε εκείνη την περίοδο, καθώς οι κάτοχοι θυρίδων δεν επισκέπτονται καθημερινά το υποκατάστημα ώστε να ελέγχουν το περιεχόμενο των θυρίδων, που έχουν μισθώσει από την τράπεζα.

Κατά συνέπεια ίσως η κλοπή να έχει γίνει ημέρες ακόμα και εβδομάδες πριν την επίσημη καταγγελία στο Α.Τ Ψυχικού.

Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί έχουν λάβει το βινετοληπτικό υλικό από την είσοδο και την κεντρική αίθουσα του τραπεζικού υποκαταστήματος στο Ψυχικό εβδομάδες, ίσως και μήνες πριν την καταγγελία, προκειμένου να διαπιστώσουν περίεργες κινήσεις από άτομα, τα οποία κατόπτευαν το χώρο.

Κανένα ίχνος διάρρηξης στην τράπεζα
Επίσης εντύπωση προκαλεί στους Αστυνομικούς το γεγονός πως δεν υπάρχουν, τουλάχιστον εμφανή ίχνη διάρρηξης στο υποκατάστημα, αλλά και στην πόρτα ασφαλείας του υπογείου, που είναι τοποθετημένες οι θυρίδες.

Αντιθέτως τις επίμαχες θυρίδες φέρεται να τις έχουν διαρρήξει με ειδικό εργαλείο, σπάζοντας περίτεχνα τις «γλώσσες» ασφαλείας στις κλειδαριές των θυρίδων.

Ποιες είναι επώνυμες που έχασαν μετρητά και κοσμήματα
Η πρώτη καταγγελία έγινε στις 13 Νοεμβρίου από την σύζυγο γνωστού αντιπροσώπου μεγάλης Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη γυναίκα κατήγγειλε στους Αστυνομικούς πως της άρπαξαν 42.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας περίπου 3.000.000 ευρώ.

Το δεύτερο θύμα δραστηριοποιείται στο Γενικό Εμπόριο, διαθέτοντας εύρωστη επιχείρηση και κατήγγειλε πως τις αφαίρεσαν από το εσωτερικό τις θυρίδας της, κοσμήματα αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες.

Η τρίτη ιδιοκτήτρια θυρίδας, είναι διευθύνων σύμβουλος σε μεγάλη Εταιρεία κατασκευής επίπλων με καταστήματα σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και κατήγγειλε πως της άρπαξαν κοσμήματα αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ.

Τέλος, το τέταρτο θύμα είναι γόνος παλιάς πλούσιας οικογένειας των Αθηνών, με καταγωγή από τα Βόρεια προάστια και παλιό αρχοντικό πύργο στα νοτιανατολικά προάστια τις Αττικής, και κατήγγειλε πως της έκλεψαν 130.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα άγνωστης αξίας, σίγουρα μεγάλης.

newsit.gr