Να σου καεί το VAR!

O ΠΑΟΚ έχει πολύ ελαφριά φανέλα, φαίνεται στην Ευρώπη όπου αποκλείεται από κάθε πικραμένο. Και, ναι, εντάξει, πήρε ένα πρωταθληματάκι εκεί, μετά από μισό αιώνα, έφτασε τον Άρη, αλλά φέτος που δεν έχει κυβερνητικές πλάτες θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι μαζί του. Άσε που οι ΠΑΟΚτσήδες είναι γνωστοί γραφικοί της κλάψας, ακούς εκεί «UEFAMAFIA», παίξτε μπαλίτσα ρε και αρχίστε τη γκρίνια.

Καλά, για την ΑΕΚ δεν συζητάμε καν, ομάδα για κλάματα,  τη διέλυσαν ο Καρντόσο με τον Λυμπερόπουλου, ο «Τίγρης» του δουλεύει όλους και δεν βάζει δεκάρα τσακιστή, κάτσε να τους τελειώσει η ρέντα του «Πάτερ» Κωστένογλου και θα παλεύουν για πεντάδα!

Ενώ η Ολυμπιακάρα, έπαιξε το καλοκαίρι μπαλίτσα να τη χαζεύει η Ευρώπη, μπήκε στους Ομίλους περπατώντας, τιμά τα ελληνικά χρώματα, έκανε μεταγραφές, έχει προπονηταρά και βαθύ ρόστερ με ποιότητα σε κάθε θέση. Περπατώντας θα το πάρει το πρωτάθλημα, που είναι και ο πρώτος στόχος, όπως είπε ο πρόεδρος στους παίκτες.

Ωραία. Ας πούμε ότι είναι έτσι ακριβώς Τότε ρε παιδιά, προς τι η κλάψα για το VAR, από την δεύτερη αγωνιστική κιόλας;

Αφού ο Ολυμπιακός είναι για να παίζει με Μπάγερν και Τότεναμ και κάτι ΠΑΟΚάκια και ΑΕΚάκια δεν τα βλέπει καν, γιατί βγάζουν τόσο άγχος και τόση ανησυχία ο κ. Καραπαπάς και ο κ. Θεοδωρίδης;  Τι τους  ανησυχεί;

Τι τους φοβίζει με το VAR, το οποίο άλλωστε τις δυο πρώτες αγωνιστικές έχει ήδη ευνοήσει τον Ολυμπιακό (ένα πέναλτι δεν δόθηκε στο «Καραϊσκάκης» με τον Αστέρα, αφού το καλό ριπλέι το έφαγε η μαρμάγκα, ένα συζητήσιμο πέναλτι δόθηκε στην Λάρισα που δεν το είχε δει ο ρέφερι στην κανονική ροή του αγώνα);

Ίσως οι δυο παράγοντες των Ερυθρολεύκων να σκέφτηκαν ότι τις παλιές, καλές εποχές, η ομάδα θα είχε κερδίσει στην Λάρισα 3-0 και όχι 1-0. Ουδείς θα τολμούσε να της ακυρώσει γκολ για ελάχιστα εκατοστά οφσάιντ.

Ίσως απλώς να αντιδρούν από συνήθεια: έτσι έκαναν με τους ξένους διαιτητές, έτσι κάνουν με οτιδήποτε ανατρέπει την τάξη, όπως την έχουν συνηθίσει (τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας, πάλι δικά μας).

Ας μιλήσουμε για λίγο σοβαρά: Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς, εντός αγωνιστικού χώρου είναι μια πολύ καλή ομάδα. Πραγματοποίησε το καλύτερο καλοκαίρι που έχει κάνει ποτέ σύλλογος στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (τρεις προκρίσεις, πέντε νίκες, μία ισοπαλία, εξαιρετική απόδοση), ενίσχυσε τα ταμεία του και το ρόστερ του, δείχνει βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι και –γιατί  όχι – πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός του Καραπαπά και του Θεοδωρίδη εκτός αγωνιστικού χώρου παραμένει μια ομάδα με πλήρη και απόλυτη δυσανεξία σε οτιδήποτε εξασφαλίζει  – στο βαθμό του εφικτού – τον ανταγωνισμό επί ίσοις όροις. Μια ομάδα με διοικούντες που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να γίνουν γραφικοί, ακόμα και να ξεφτιλιστούν, επιδιδόμενοι σε μια άνευ προηγουμένου γκρίνια και σε μια διαρκή προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας (αν οι δημοσιογράφοι του ΠΑΟΚ έβγαζαν φωτογραφίες και αναλύσεις, όπως κάνουν από χθες του Ολυμπιακού για το οφσάιντ – γκολ του Ελ Αραμπί και την «στραβή» γραμμή του VAR, θα τους ξεφώνιζαν και τα τσιμέντα).

Αυτή είναι η ελαφριά εκδοχή. Η σκληρή εκδοχή περιλαμβάνει ανοιχτό τραμπουκισμό στον διαιτητή την ώρα που ελέγχει το VAR στο «Καραϊσκάκης».

Και δεν μιλώ καν για άλλες υποθέσεις, ανοιχτές ακόμα, όπως ο ξυλοδαρμός Τζήλου, που δεν συνδέονται ασφαλώς σε τίποτα με όσα συζητάμε εδώ.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται μάλλον ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ότι ο δεύτερος Ολυμπιακός, ο Ολυμπιακός  του Καραπαπά αδικεί τον Ολυμπιακό του Μάρτινς και ενδεχομένως να του κάνει και ζημιά.

Αν θυμάστε, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε επηρεαστεί πέρυσι από όλες αυτές τις διαμαρτυρίες, είχε ευθυγραμμιστεί πλήρως με τη γραμμή της διοίκησης (κάτι, ας πούμε, το οποίο ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έκανε ποτέ) και έβγαλε εκνευρισμό σε κρίσιμα σημεία της σεζόν.

Το να μπει στα αποδυτήρια μιας ομάδας και στο μυαλό των παικτών το άλλοθι της «αδικίας» είναι εξαιρετικά επικίνδυνο με απρόβλεπτες αγωνιστικές συνέπειες.

Το να γκρινιάζεις δε με το «καλημέρα», δείχνει φόβο, όχι για το VAR φυσικά, αλλά για τους αντιπάλους. Και έλλειψη εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της ομάδας.
Ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη τέτοιες συμπεριφορές. Αλλά καθώς φαίνεται δεν μπορεί και να τις αποβάλλει.

Υ.Γ. Τίποτα από τα παραπάνω δεν αφορά στον νέο διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ, τον Νίκο Γαβαλά, μια πολύ καλή επιλογή – πιθανότατα η καλύτερη που έχει κάνει η διοίκηση του Ολυμπιακού στον τομέα της Επικοινωνίας εδώ και πολλά χρόνια.

Κώστας Κεφαλογιάννης / sdna