Νεκρός στο κελί του ο δισεκατομμυριούχος Τζέφρι Επστάιν – Αυτοκτόνησε πριν δικαστεί για παιδεραστία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νεκρός στο κελί του βρέθηκε ο πρώην χρηματιστής Τζέφρι Επστάιν. Ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία. Κατηγορούνταν πως είχε κακοποιήσει σεξουαλικά δεκάδες ανήλικα κορίτσια.
Μέσα στο κελί του αυτοκτόνησε ο δισεκατομμυριούχος, πρώην χρηματιστής, Τζέφρι Επστάιν. Κρατούνταν σε φυλακή του Μανχάταν και επρόκειτο να δικαστεί με τις κατηγορίες της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων. Η δίκη του επρόκειτο να αρχίσει το νωρίτερο τον Ιούνιο 2020.

Ο Τζέφρι Επστάιν βρέθηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου (ώρα ΗΠΑ). Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον βρήκαν κρεμασμένο στο κελί του.

Το κέντρο στο οποίο κρατούνταν, το Metropolitan Correctional Center, θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα σωφρονιστικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Ο Επστάιν είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει και πριν από σχεδόν δυο εβδομάδες, όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον είχαν βρει αναίσθητο στο πάτωμα του κελιού του. Ο Τζέφρι Επστάιν είχε τραυματιστεί αλλά τότε τα τραύματά του δεν θεωρήθηκαν απειλητικά για τη ζωή του.

Αν και τέθηκε υπό παρακολούθηση, μετά από την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Νέας Υόρκης κατάφερε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο Τζέφρι Επστάιν επρόκειτο να δικαστεί καθώς είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για παιδεραστία.

Στις 8 Ιουλίου απαγγέλθηκαν εναντίον του κατηγορίες για σεξουαλικήεκμετάλλευση ανηλίκων και σύσταση και συμμορία για την σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έφερε ανήλικα κορίτσια -ορισμένα 14 ετών– στα σπίτια του του στο Μανχάταν και το Παλμ Μπιτς, τουλάχιστον ανάμεσα στο 2002 και το 2005, «για να επιδοθεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους, έπειτα από τις οποίες τους έδινε εκατοντάδες δολάρια μετρητά».

Η περιουσία του Τζέφρι Επστάιν υπολογίζεται σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια. Στις 18 Ιουλίου είχε απορριφθεί αίτημά του να απελευθερωθεί με εγγύηση.

Το σκάνδαλο Επστάιν που… άγγιξε τον Τραμπ
Το σκάνδαλο Επστάιν προκάλεσε τριγμούς στις ΗΠΑ και ήταν η αιτία να παραιτηθεί ο υπουργός Εργασίας  της κυβέρνησης Τραμπ, Αλεξάντερ Ακόστα. Ο Ακόστα αναγκάστηκε να παραιτηθεί καθώς κατηγορήθηκε ότι δεν χειρίστηκε σωστά την υπόθεση το 2008, όταν ήταν ομοσπονδιακός εισαγγελέας στη Φλόριντα και ο Επστάιν κατηγορούμενος για κακοποίηση ανηλίκων και εξώθησή τους στην πορνεία.

Την εποχή εκείνη, μετά από εξωδικαστική συμφωνία, ο κατηγορούμενος δήλωσε ένοχος για αδίκημα ήσσονος σημασίας και καταδικάστηκε σε φυλάκιση μόνο 13 μηνών, υπό πολύ ευνοϊκές συνθήκες.

Ο Επστάιν διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ αλλά και με πολλούς πλούσιους και διάσημους, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, Άντριου. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε πάντως προσπαθήσει να αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τον Επστάιν, αλλά video που είχε δώσει στη δημοσιότητα το NBC τον είχε… φέρει (τουλάχιστον) σε δύσκολη θέση, διαψεύδοντάς τον.