«Οι Έλληνες εγκατέλειψαν τα Ίμια – Σταμάτησαν να παραβιάζουν τα τουρκικά χωρικά ύδατα» λένε τουρκικά ΜΜΕ!

«Επί μήνες τώρα σιωπή κυριαρχεί στις βραχονησίδες Ίμια από ελληνικής πλευράς, που επί χρόνια αποτελούσαν αιτία έντασης ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα» αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα με δόση ειρωνείας, εμφανίζοντας έτσι την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ως μια κατάσταση τουρκικής νίκης εφόσον η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες υπεράσπισης των δικαιωμάτων της!

«Οι Έλληνες στρατιώτες άρχισαν να μην ασχολούνται με τις βραχονησίδες Ίμια, που βρίσκονται στα δύο μίλια από το Μπόντρουμ.

Έγινε γνωστό πως ενώ οι ομάδες του τουρκικού λιμενικού και τα τουρκικά πολεμικά πλοία επί 24ώρου φυλούν σκοπιά στην περιοχή, οι μονάδες του ελληνικού λιμενικού επί μήνες τώρα δεν ασχολούνται με τοις βραχονησίδες Ίμια.

Το ελληνικό Λιμενικό εγκατέλειψε τις “παραβιάσεις” (σ.σ.: έτσι αναφέρουν τις περιπολίες της ΕΛΛ.ΑΚΤ. στα ελληνικά χωρικά ύδατα).

Οι ομάδες του ελληνικού λιμενικού που επί 26 έτη παραβίαζαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα, φέτος έκαναν πολύ λίγες παραβιάσεις περνώντας από τις βραχονησίδες Ίμια. Το ελληνικό λιμενικό που στα περασμένα χρόνια σχεδόν καθημερινά έκανε παραβιάσεις και εισερχόταν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, φέτος επί μήνες δεν έχει έρθει στην περιοχή αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα».

Η Τουρκία δεν θα φύγει ποτέ από τα νησιά

«Εστω κι αν δεν έρχεται το ελληνικό Λιμενικό στα Ίμια, το τουρκικό λιμενικό  και τα τουρκικά πολεμικά πλοία δεν φεύγουν και δεν θα φύγουν από την περιοχή.  Οι βραχονησίδες παρατηρούνται επί 24ώρου από τον πύργο παρατήρησης που κατασκευάστηκε στο νησάκι Τσαβούς, ενώ σκάφη του λιμενικού όλη την μέρα συνεχίζουν τις περιπολίες τους» καταλήγει το τουρκικό, δημοσίευμα.