Οι μετανάστες αν και παίρνουν επιδόματα… κάνουν «πλιάτσικο» σε ξενοδοχεία και βάζουν φωτιά σε ποιμνιοστάσιο! (φωτο&βιντεο)

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τους μετανάστες, οι οποίοι δεν διστάζουν να λεηλατήσουν ξένες περιουσίες και να βάλουν φωτιά, ακόμα και όταν λαμβάνουν επιδόματα…

Μέσα από μια ανάρτηση στο Twitter δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες μεταναστών να μεταφέρουν έπιπλα από κλειστό ξενοδοχείο στη Σάμο. Καρέ-καρέ αποτυπώνονται να κουβαλάνε κρεβάτια και καναπέδες…

Μετανάστες έβαλαν φωτιά σε ποιμνιοστάσιο στον Έβρο

Βέβαια οι ενέργειες τους δεν σταματούν εκεί, καθώς μετανάστες έβαλαν φωτιά σε ποιμνιοστάσιο στο χωριό Ρούσσα του ορεινού όγκου Σουφλίου, στον Έβρο. Μάλιστα η πυρκαγιά προκλήθηκε κατά λάθος, καθώς ήθελαν να ζεσταθούν.

Τις φλόγες αντιλήφθηκαν οι κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν καταστροφές και ευτυχώς δεν υπήρξαν ζώα στην περιοχή. Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί ξανά πριν λίγες μέρες, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται και να ζητούν άμεσα να ληφθούν μέτρα προστασίας.

Ατελείωτες ουρές στα ΑΤΜ της Σάμου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ντόπιοι στο Βαθύ της Σάμου, βλέποντας τις ατέλειωτες ουρές που σχημάτισαν στα ΑΤΜ εκατοντάδες μετανάστες την ημέρα της καταβολής των επιδομάτων, για να πληρωθούν τα χρήματα που λαμβάνουν ως ενίσχυση, την ώρα που οι ίδιοι βλέπουν την αγοραστική τους ικανότητα να πέφτει στο ναδίρ, καθώς δεν έχουν λαμβάνειν από πουθενά!

Η εικόνα ήταν πανομοιότυπη σε όλα τα ΑΤΜ στα στενά και στην προβλήτα του λιμανιού του νησιού, που είχαν αποκλειστεί από μετανάστες κάθε φυλής με τις κάρτες αναλήψεων στα χέρια, για να σηκώσουν χρήματα. Την ώρα, λοιπόν, που οι μετανάστες «άδειαζαν» με τις αναλήψεις τους τα ΑΤΜ, οι ντόπιοι παρακολουθούσαν προβληματισμένοι από απόσταση τις κινήσεις τους, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το ίδιο.

Το βίντεο που έχει γίνει ήδη viral με τον μετανάστη που μιλάει για… τσάμπα λεφτά.

Προβληματισμός

Μόλις πριν από ένα μήνα νεαρός απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νησί όπου μεγάλωσε, τη Σάμο, παρέθετε τον προβληματισμό του, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

«Πόλη της Σάμου 2019! Σαν παιδί ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η πανέμορφη πόλη που μεγαλώσαμε θα είχε αυτή την εικόνα σήμερα! Λυπάμαι πολύ που κατάντησε έτσι το Βαθύ μας! Η τοπική κοινωνία έκανε υπομονή, τα πρώτα χρόνια τούς δέχτηκε (όσους από αυτούς υποφέρουν), ωστόσο την υπομονή και τη φιλοξενία την εξέλαβαν ως αδυναμία των μόνιμων κατοίκων και το πρόβλημα αυτό εξαθλίωσε το βιοτικό επίπεδο της πόλης… Δώστε χρήμα στους επενδυτές σας, δώστε σπίτια, δώστε τα ΟΛΑ…! Ουγκάντα» κατέληγε ο νεαρός Γιώργος για το νησί του.

newsbreak