Οργή για τον οδηγό στο Αίγιο: «Εμείς δεν τους έχουμε θάψει ακόμα κι αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος!»

«Εμείς δεν τους έχουμε θάψει ακόμα κι αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο Γιαννάκης μας και η μητέρα μου δεν έχουν ταφεί κι ο φονιάς είναι έξω. Που είναι η δικαιοσύνη; Δεν μπορούμε να ανασάνουμε, ο πόνος μας είναι μεγάλος» λέει στο protothema.gr με τρεμάμενη φωνή η κόρη της άτυχης Ευαγγελίας
Ξεχειλίζει από οργή για τον δράστη, η κόρη της άτυχης γυναίκας και θεία του μόλις ενός έτους Ιωάννη που βρήκαντραγικό θάνατο όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και εκσφενδόνισε γιαγιά και εγγόνι πολλά μέτρα μακριά, χτες το απόγευμα στο χωριό Καμάρες του Αιγίου. Με πόνο καρδιάς αναφέρεται στην απόφαση του εισαγγελέα στο Ναυτοδικείο Πειραιά που άφησε ελεύθερο τον 28χρονο οδηγό.

«Εμείς δεν τους έχουμε θάψει ακόμα κι αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο Γιαννάκης μας και η μητέρα μου δεν έχουν ταφεί κι ο φονιάς είναι έξω. Που είναι η δικαιοσύνη; Δεν μπορούμε να ανασάνουμε, ο πόνος μας είναι μεγάλος» λέει στο protothema.gr με τρεμάμενη φωνή η κόρη της άτυχης Ευαγγελίας.

Ο μικρός Ιωάννης και η γιαγιά του Ευαγγελία, όπως συνήθιζαν κάθε απόγευμα, πήγαιναν την καθιερωμένη απογευματινή τους βόλτα. Αυτή τη φορά όμως έμελε να είναι και η τελευταία τους.

Αφέθηκε ελεύθερος ο δράστης!

Ο οδηγός, σύμφωνα με την Αστυνομία, εγκατέλειψε τα θύματά του αβοήθητα και προσπάθησε να διαφύγει. Ο 28χρονος δεν είναι μόνιμο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά υπηρετεί τη θητεία του στο συγκεκριμένο Όπλο ως σημαιοφόρος επίκουρος αξιωματικός καθώς έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στο Ναυτοδικείο Πειραιά και ορίσθηκε τακτική δικάσιμος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν του έχει ασκηθεί δίωξη παρά μόνο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, που θεωρείται πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Πάντως μαρτυρίες από το Αίγιο κάνουν λόγο για απόπειρα του δράστη να εξαφανιστεί προσεγγίζοντας σκάφος που έχει στην ιδιοκτησία του και που βρισκόταν στην παραλία του Λόγγου, όπου και συνελήφθη.

Συγκλονισμένος ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ερινέου, Παναγιώτης Περλέγκας, δεν μπορεί να πιστέψει πως ο πολύ καλός του φίλος έχασε μάνα κα παιδί από τη μια στιγμή στην άλλη. Όπως ο ίδιος λέει στο protothema.gr, τον προηγούμενο μήνα είχαν γλέντια και χαρές στο σπίτι του μικρού Ιωάννη και της άτυχης Ευαγγελίας: Βάφτισαν το αγοράκι τους και ένα μήνα μετά το είδαν να φεύγει από τη ζωή.

«Μεγάλη τραγωδία αυτό που συνέβη στο χωριό μας. Ο πατέρας, που έχασε τη μάνα του και το παιδί του στο τραγικό δυστύχημα, είναι ένας πολύ καλός μου φίλος, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι συντετριμμένος και αδυνατεί να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά του. Οι άνθρωποι τον προηγούμενο μήνα είχαν γλέντια και χαρές στο σπίτι τους γιατί βάφτισαν το γιο τους, το μικρό τους Ιωάννη και αύριο ετοιμάζονται για κηδείες» λέει στο protothema.gr o κ. Περλέγκας Παναγιώτης.

«Όπως ενημερώθηκα κι εγώ γιατί δεν ήμουν μπροστά στο τραγικό περιστατικό, ο 28χρονος οδηγός του αυτοκινήτου πρέπει να έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, κατευθυνόταν προς το Αίγιο και στην προσπάθειά του να περάσει κάποιο άλλο προπορευόμενο αυτοκίνητο, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο και χτύπησε τη γιαγιά με το μωρό που βρισκόταν μέσα στο καροτσάκι του. Η άτυχη Ευαγγελία, γιαγιά του μωρού, όπως κάθε απόγευμα, συνήθιζε να πηγαίνει το εγγονάκι της βόλτα. Δυστυχώς, όμως, ο ασυνείδητος οδηγός τους σκότωσε άδικα και τους δυο» πρόσθεσε στο protothema.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας.

Τι λένε στο protothema.gr σοκαρισμένοι οι αυτόπτες μάρτυρες

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στις Καμάρες Αιγίου από το τροχαίο δυστύχημα με θύματα μια γιαγιά και το λίγων μηνών εγγονάκι της.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του αυτοκινήτου χτύπησε με τόση σφοδρότητα τους δύο πεζούς που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο —η γιαγιά πεζή και το μωρό στο καρότσι— που τους εκσφενδόνισε δέκα μέτρα μακριά!

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή ενός αυτόπτη μάρτυρα για το περιστατικό.

«Τους σκότωσε τους ανθρώπους. Ήταν έγκλημα αυτό που έκανε, ο ασυνείδητος οδηγός. Μόλις τους χτύπησε, κατέβηκε από το αμάξι, πλησίασε τα θύματά του και γύρισε και μας είπε: “μια χαρά είναι, δεν έχουν τίποτα” και σηκώθηκε και έφυγε. Είχαμε παγώσει όλοι. Στη συνέχεια, αυτός έφυγε από το σημείο κι απ’ ό,τι έμαθα τρύπωσε το αυτοκίνητό του σε μια παραλία και κρύφτηκε σε μια βάρκα. Μόλις τον εντόπισαν οι αστυνομικοί, προσπάθησε να διαφύγει κολυμπώντας. Απ’ όσο γνωρίζω ο συγκεκριμένος δεν μένει εδώ, αλλά έχει συγγενείς και έρχεται τα καλοκαίρια στο χωριό» είπε στο protothema.gr ο αυτόπτης μάρτυρας.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν εξάλλου πως οδήγησε το αυτοκίνητό του στον Λόγγο, στην παραλία, και το άφησε εκεί, ενώ ο ίδιος μπήκε στη θάλασσα για να ξεφύγει κολυμπώντας!

Η 67χρονη γυναίκα και το μωρό βρήκαν ακαριαίο θάνατο και ο 28χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που συνελήφθη θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.

Από τις πρώτες έρευνες της Αστυνομίας εξάλλου προκύπτει ότι πιθανότερη αιτία για το τραγικό δυστύχημα ήταν η υπερβολική ταχύτητα.