«ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ για την υπόθεση Λιγνάδη…»

Εμβρόντητη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις -σε όλα τα επίπεδα- στην υπόθεση Λιγνάδη. Είναι φανερό ότι ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και οι άνεμοι ελευθερώθηκαν. Πόσο σαρωτικοί θα είναι μένει να φανεί…

Το σίγουρο είναι ότι τα ερωτήματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Ερωτήματα που δεν έχουν σχέση μόνο με τη δικαστική ουσία της υπόθεσης αλλά και με τις υπόλοιπες προεκτάσεις της.

Όσο κι αν η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει, την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενη, ότι “θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί” στο έργο της Δικαιοσύνης, η στάση της έδειξε δυστυχώς ότι κινήθηκε με άλλες διαθέσεις το προηγούμενο διάστημα.

Δεν χρειάζονταν οι καταγγελίες του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για την τουλάχιστον επί τρεις εβδομάδες κυβερνητική σιωπή. Ήταν σαφείς οι ενδείξεις για την προσπάθεια είτε να εκφυλιστεί το θέμα και να αποσυρθεί από την επικαιρότητα, είτε να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος που προφανώς ήταν και χρήσιμος κυρίως για τον βασικό εμπλεκόμενο προκειμένου να προετοιμάσει τις άμυνες και τις άλλες κινήσεις του.

Όσα κι αν λέει εκ των υστέρων η κυβέρνηση, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι όλη η έως τώρα τακτική της αποπνέει ένα άρωμα συγκάλυψης. Όταν ο ουρανός είναι καθαρός και δεν φοβάται τις αστραπές, όπως λέει σοφά και ο λαός μας, η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων είναι εντελώς διαφορετική. Τα μηνύματα είναι σαφή και καθαρά, όπως και οι πρωτοβουλίες, προς την κατεύθυνση της διαφάνειας και της αλήθειας.

Τα “όλα στο φως” για το οποίο μιλάει όψιμα η κυβέρνηση έχει δυστυχώς τραυματιστεί από τη δική της συμπεριφορά. Και εάν πράγματι αυτό είναι το μέλημά της δεν έχει παρά να κάνει την αρχή η ίδια και να δώσει τις επιβαλλόμενες απαντήσεις σε όλα τα επίπεδα. Από την αρμόδια υπουργό Πολιτισμού -η οποία σε οποιαδήποτε άλλη ευνομούμενη χώρα θα είχε οδηγηθεί σε παραίτηση εάν δεν την υπέβαλε μόνη της- έως τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης -ο οποίος ανήλθε στην εξουσία με άλλες υποσχέσεις και διακηρύξεις ακόμη και για τα θέματα ηθικής στην άσκηση της εξουσίας- οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν έχει νόημα να παίζει το κρυφτούλι. Από τη στιγμή που έχει μπει και το δικό του όνομα στο κάδρο, αργά ή γρήγορα θα υποχρεωθεί να αφήσει τη σιωπή…

dimokratianews.gr