Ο Αλέξης Γεωργούλης απαντά για το μηδενικό «πόθεν έσχες» του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αλέξης Γεωργούλης σε συνέντευξή του στη Φαίη Σκορδά μίλησε, μεταξύ άλλων, για το μηδενικό «πόθεν έσχες» του. Από τη δημοσίευση των «πόθεν έσχες» του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας, υπήρξαν κάποια τα οποία, αν μη τι άλλο, προσέλκυσαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ανάμεσά τους ήταν, λοιπόν, και αυτό του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστού ηθοποιού. Για το έτος 2019, που αντιστοιχεί στα οικονομικά στοιχεία του 2018, δήλωσε μηδενικά εισοδήματα αλλά καταθέσεις σε τράπεζες, κατά κύριο λόγο του εξωτερικού, ύψους άνω των 190.000 ευρώ.

Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε μέσω βιντεοκλήσης στο Πρωινό του ANT1 θέλοντας να ξεκαθαρίσει γιατί το «πόθεν έσχες» του ήταν μηδενικό.

«Από το 2007 πηγαινοέρχομαι Ελλάδα και Αμερική. Γενικότερα στο εξωτερικό. Εδώ και δέκα χρόνια έχω πράσινη κάρτα. Έχω μια μόνιμη κατοικία στην Αμερική και τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έως το 2018 η βάση μου ήταν στην Αγγλία. Το 2019 εξαιτίας του “Your Face Sounds Familiar” και της παράστασης “Ζητείται Ψεύτης” ήρθα στην Ελλάδα. Μέχρι το 2018 ουσιαστικά δούλευα στο εξωτερικό, δεν έκανα δουλειές στην Ελλάδα.

Οπότε από τη στιγμή που η όλη μου δραστηριότητα ήταν στην Αγγλία, έκανα μια εταιρεία που μπορούσε να διαχειριστεί τα δικά μου δικαιώματα. Στην Αγγλία είμαι με το αντίστοιχο ΙΚΑ. Έχω πληρώσει φόρους στην Αγγλία κανονικά. Όχι γιατί η εταιρεία έχει έδρα στην Αγγλία, αλλά γιατί και η δουλειά γινόταν στην Αγγλία. Ήταν αγγλική δουλειά. Πληρώθηκα σε λίρες. Νομίζω πως υπάρχει μια οπτική γωνία, πως όποιος έχει εταιρεία στο εξωτερικό, το κάνει για να φοροδιαφεύγει στην Ελλάδα. Αυτό θα μπορούσες να το πεις αν η δουλειά σου γινόταν στην Ελλάδα και πλήρωνες φόρους στην Αγγλία. Δε θα είχα κανένα όφελος να κάνω δουλειά στην Ελλάδα και να διατηρώ εταιρεία στην Αγγλία.

Αυτό που πρέπει να δικαιολογήσουμε είναι το ηθικό. Αν ζεις σε άλλη χώρα πρέπει να πληρώνεις εκεί τους φόρους.

Έχουμε μπει σε μια εποχή στα social media που το τρολάρισμα, το bullying, ο κανιβαλισμός ειδικά στα δημόσια πρόσωπα είναι εύκολος. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα. Το ηθικό απαντάται ότι εγώ δούλευα και ζούσα σε άλλη χώρα» δήλωσε ο Αλέξης Γεωργούλης.

Δείτε το βίντεο: