Ο «αόρατος μεγιστάνας»: Αυτός είναι ο πιο πλούσιος Έλληνας του 2019 σύμφωνα με τη λίστα Forbes! (φωτο)

Την 838η θέση στη λίστα του Forbes κατέκτησε φέτος ένας Έλληνας επιχειρηματίας του οποίου η περιουσία αγγίζει τα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, με τον Απρίλιο του 2019 να μοιάζει να έχει… 400 εκατομμύρια λιγότερα.

Οι επιχειρήσεις του πάνε από το καλό στο καλύτερο, με τον ίδιο να έχει αναλάβει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης το 2003 όταν ο πατέρας του έφυγε από την ζωή. Πρόκειται για τον Σπύρο Λάτση ο οποίος κατάφερε να αφήσει πίσω στη λίστα μέχρι και τον Φίλιππο Νιάρχο, του οποίου η περιουσία ανέρχεται στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Γεννημένος το 1946 και γιος του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση και της Εριέττας Τσουκαλά, κατάφερε να ξεχωρίσει στον κόσμο των επιχειρήσεων. Τραπεζίτης, εφοπλιστής και μεγιστάνας της πετρελαιαγοράς, δεν τα πήγε κι άσχημα!

Παρόλο που φέρει το «βαρύ» επώνυμο Λάτσης, από νεαρή ηλικία, ακόμη, στο Λονδίνο διεξήγαγε απλό βίο, όπως ο κάθε νεαρός της ηλικίας του. Κάτι που τον χαρακτηρίζει και μέχρι σήμερα, παρόλο που μιλάμε για τον Έλληνα «κροίσο» μεταξύ των πλουσιότερων δισεκατομμυριούχων στον πλανήτη.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν αρέσκεται στα πολυσύχναστα μέρη και αποφεύγει, όπως ο «διάολος το λιβάνι», την δημοσιότητα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θέλει να προκαλεί με το lifestyle του.

Μάλιστα, σύμφωνα με φήμες, κατά την εποχή που «έτρεχαν» οι διαδικασίες για την εξαγορά της Τράπεζας της Κρήτης την δεκαετία του ’90, ενοχλήθηκε εντόνως από τα δημοσιεύματα του Τύπου. Όχι τόσο γι αυτά που γραφόντουσαν για το πρόσωπό του, όσο για την δημοσίευση, προς το ευρύ κοινό, της φωτογραφίας του.

Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι κάθε φορά που επισκέπτεται την Ελλάδα προκειμένου να δει από κοντά τα αγαπημένα του πρόσωπα, την μητέρα του Εριέττα και την αδερφή του, Μαριάννα, ή με σκοπό κάποια επαγγελματική συνάντηση περνάει σχεδόν απαρατήρητος, καθώς όλες οι συναντήσεις του πραγματοποιούνται αθόρυβα στο -περίπου- 40 στρεμμάτων «μέγαρο» της Εκάλης (αποτελείται από τέσσερα σπίτια, ένα για το κάθε μέλος της οικογένειας), χωρίς να καταλάβει ο οποιοσδήποτε το παραμικρό.

Αν βρεθεί στην πατρίδα του κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, επιλέγει το σκάφος της μικρότερης αδερφής του Μαργαρίτας, με την ονομασία «Rio Rita», το οποίο είναι και το λιγότερο επιβλητικό από τα υπόλοιπα του ομίλου.

Ακόμη, όταν τον επισκέπτονται τα τέσσερα παιδιά του (η μόνιμη κατοικία τους βρίσκεται στο Λονδίνο) -Γιάννης, Αλέξανδρος, Εριέττα, Αννίτα- στη βάση του στη Γενεύη τις περισσότερες φορές επιλέγουν να γευματίσουν σε διάσημη αλυσίδα φαστ φουντ και όχι σε κάποιο εστιατόριο πολυτελείας, όπως θα περίμεναν (ή θα έπρατταν) οι περισσότεροι.

instanews.gr