Ο Ερντογάν συνέλαβε τη σύζυγο, την αδελφή και τον γαμπρό του νεκρού ηγέτη του ISIS

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως ο τουρκικός στρατός συνέλαβε τη σύζυγο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπου Μπακρ αλΜπαγκντάντι.

Την Τρίτη, οι τουρκικές Αρχές ανακοίνωσαν πως συνέλαβαν και τη μεγαλύτερη αδερφή του, τον σύζυγό της, τη νύφη του και τα πέντε τους παιδιά.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, στηλιτεύοντας τη δημοσιότητα που έδωσαν οι ΗΠΑ στην επιχείρηση που κατέληξε στον θάνατο του ηγέτη του ισλαμικού κράτους. «Οι ΗΠΑ είπαν πως ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε στο τούνελ. Άρχισαν εκστρατεία επικοινωνίας για το θέμα», είπε συγκεκριμένα ο Ερντογάν, μιλώντας στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας. «Εγώ, όμως, το ανακοινώνω εδώ για πρώτη φορά: Αιχμαλωτίσαμε τη γυναίκα του και δεν το κάναμε θέμα. Με τον ίδιο τρόπο πιάσαμε την αδελφή και τον γαμπρό του στη Συρία», είπε.
Η 65χρονη Ρασμίγια Αουάντ, αδερφή του Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι συνελήφθη τη Δευτέρα σε ένα κοντέινερ όπου ζούσε με την οικογένειά της κοντά στην πόλη της βόρειας Συρίας, Αζάζ, στην επαρχία Χαλέπι. Η περιοχή εμπίπτει στη ζώνη ασφαλείας που έχει δημιουργήσει η Τουρκία σε συνεργασία με τη Ρωσία στα συροτουρκικά σύνορα.