Ο Κ.Μητσοτάκης πίνει καφέ στο Da Capo παραβιάζοντας πάλι τους κανόνες κατά Covid-19 την ώρα που η Ελλάδα «πάγωνε» (ΦΩΤΟ)

Την στιγμή που η μισή Ελλάδα «πάγωνε» ή περνούσε την χθεσινή δύσκολη νύχτα στο απόλυτο σκοτάδι λόγω διακοπών στην ηλεκτροδότηση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απολάμβανε το καφεδάκι του στο γνωστό καφέ Da Capo της πλατείας του Κολωνακίου, παραβιάζοντας τον βασικό κανόνα απαγόρευσης που ο ίδιος θέσπισε, να μην παραμένουν οι πολίτες έξω από τα καταστήματα που σερβίρουν καφέ.

Και συγχρωτιζόμενος με άλλους πελάτες, ενώ η διάλυση του κρατικού μηχανισμού, θεωρείται επική: Η χώρα κομμένη «στα δύο» από την απίστευτη απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδη να κόψει την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθήνας-Λάρισας, αντί οι κρατικές αρχές να διατηρήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο.

Αλλά και χωρίς να εφαρμοστούν οι συμβάσεις με ιδιώτες εργολάβους που έχουν συμβάσεις ακριβώς για να διατηρούν ανοικτή την Eθνική Οδό με τα μηχανήματά τους

Εδώ και 36 ώρες, το ηλεκτρικό δίκτυο έχει παραλύσει και εκατομμύρια Έλληνες σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Σποράδες, Πελοπόννησο, Ήπειρο, έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, περίπου 250.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα επί 36 ώρες.

Σε ορισμένες περιοχές (Παλαιό και Νέο Ψυχικό, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι και Χολαργό) οι ζημιές αποκαταστάθηκαν, ωστόσο χωρίς ρεύμα παραμένουν περιοχές όπως ο Αγιος Στέφανος, ο Διόνυσος, η Άνοιξη, η Σταμάτα, τα Κιούρκα και άλλες.

Αλλά για τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη προηγείται το «χαλαρό» καφεδάκι στο Da Capo.

την λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο Σύνταγμα, την ίδια ώρα είχε κλείσει η οδός από πτώση δέντρου, καθώς τα συνεργεία της Πυροσβεστικής το απομάκρυναν.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, οι διακοπές, μόνιμες ή περιοδικές, εντοπίστηκαν στις ακόλουθες περιοχές της Αττικής:

– Ηλιούπολη,
– Χαλάνδρι,
– Αγ.Απόστολοι Καλάμου,
– Άγιος Στέφανος,
– Πετρούπολη,
– Γλυφάδα,
– Περιστέρι,
– Ίλιον,
– Βριλήσσια,
– Κάτω Κηφισιά,
– Μαρούσι,
– Δαχτυλίδι Αμαρουσίου,
– Λούτσα,
– Παλαιό Ψυχικό,
– Νέο Ψυχικό,
– Γραμματικό,
– Αγία Παρασκευή,
– Πολύδροσο,
– Διόνυσος,
– Καπανδρίτι,
– Κιούρκα,
– Καλογρέζα,
– Μενίδι,
– Νέο Ηράκλειο,
– Σκαραμαγκάς,
– Σαλαμίνα,
– Αυλώνας,
– Νέα Ιωνία και
– Μεταμόρφωση.