Ο πασίγνωστoς δικηγόρος και τα πειθαρχικά!

Είναι ένας από τους πλέον γνωστούς δικηγόρους, επικεφαλής επίσης γνωστής δικηγορικής εταιρείας η οποία αναλαμβάνει, ως επί το πλείστον, υποθέσεις αποκαλούμενων «επωνύμων». Το όνομά του φιγουράρει συχνά-πυκνά, σε διαδίκτυο, εφημερίδες αλλά και περιοδικά καθώς ο ίδιος φροντίζει να «σπρώχνει» πληροφορίες σε δημοσιογράφους σχετικά με τον χειρισμό ή την έκβαση διαφόρων υποθέσεων.

Αυτό το οποίο δεν είναι γνωστό στο πανελλήνιο, αλλά πολύ γνωστό στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, είναι το γεγονός ότι αρκετοί εντολείς του αλλά και αντίδικοι τον έχουν καταγγείλει για τις μεθόδους τις οποίες μετέρχεται σε ότι αφορά την περαίωση… ειδικών αποστολών! Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, αυτή τη στιγμή υπάρχουν και εκκρεμούν όχι μία και δύο αλλά τέσσερις αναφορές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών οι οποίες αναφέρουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση του πασίγνωστου δικηγόρου. Μάλιστα σε μια από αυτές γίνεται ευθύς λόγος για απειλή και έμμεση εκβίαση καθώς ο εν λόγω… συλλειτουργός της Δικαιοσύνης φέρεται να απείλησε αντίδικο ο οποίος έκανε το λάθος να κοινοποιήσει εξώδικο σε εντολέα του λέγοντας ότι «ξέρει που μένει» αλλά και «σε ποιο σχολείο πηγαίνουν τα παιδιά του».

Το οξύμωρο της υπόθεσης, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες της στήλης, είναι το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, κάνει τα στραβά μάτια. Λειτουργώντας με μια εντελώς συντεχνιακή λογική, κρατά κλειδωμένες στα συρτάρια τις συγκεκριμένες αναφορές υποδυόμενος το ρόλο του… Πόντιου Πιλάτου. Το πλέον βέβαιο είναι ότι από τη συγκεκριμένη τακτική θα βγει χαμένος και ο ίδιος καθώς είναι αδιανόητο να ηγείσαι του μεγαλύτερου δικηγορικού συλλόγου της χώρας αλλά να τηρείς μια άκρως συγκαλυπτική στάση σε ζητήματα τα οποία αφορούν συναδέλφους σου. Τα ίδια έκανε και ο πρώην επικεφαλής του ΔΣΑ, Δημήτρης Παξινός, ο οποίος σε ανάλογη περίπτωση έκλεισε τα μάτια όταν επίσης γνωστός ποινικολόγος φέρεται να είχε ζητήσει 300.000 ευρώ από Ρομά προκειμένου να «καθαρίσει», λαδώνοντας την έδρα του δικαστηρίου υποτίθεται, υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Όταν η «έδρα» μοίρασε ποινές ισοβίων στους εντολείς του, εξαγριωμένοι οι Ρομά εισέβαλαν στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ζητώντας επιστροφή της «μίζας» και απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα το κάνουν «Κούγκι». Τότε έντρομος ο Παξινός είχε καλέσει στο τηλέφωνο τον ποινικολόγο ζητώντας του την επιστροφή των χρημάτων. Ωστόσο πειθαρχικά δεν διερεύνησε το παραμικρό…
ΠΗΓΗ