ΠΑΝΙΚΟΣ! Το lockdown της Ινδίας – Οι πρώτες εικόνες μετά την εντολή σε 1,3 δισ. ανθρώπους να κλειστούν σπίτια τους!

Πόσο εφικτό είναι να επιβάλεις άμεσα lockdown σε μια χώρα με 1,3 δισ. ανθρώπους; Η Ινδία το ζει εδώ και λίγες ώρες και οι πρώτες εικόνες δείχνουν πως θα είναι δύσκολο.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι διέταξε τον πλήρη περιορισμό στην Ινδία  για τρεις εβδομάδες για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. «Θα υπάρξει πλήρης απαγόρευση εξόδου από τα σπίτια σας. Από σήμερα τα μεσάνυχτα, ολόκληρη η χώρα θα μπει σε καραντίνα. Για να σωθεί η Ινδία, για να σωθεί ο κάθε πολίτης, εσείς, η οικογένειά σας», δήλωσε ο αρχηγός της κυβέρνησης στο τηλεοπτικό του διάγγελμα προς όλη τη χώρα.

Η απόλυτη σύγχυση και έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με το πώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να εξασφαλίσει τις απαραίτητες προμήθειες, έχει οδηγήσει σε πανικό, γράφει το ΒΒC που μεταδίδει εικόνες με μεγάλες ουρές σε σούπερ μάρκετ.

Η Ινδία έχει 519 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και ήδη δέκα άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα. Σε κάποιες περιοχές υπήρξαν και διαδηλώσεις ενώ οι δυνάμεις της αστυνομία είναι κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά και έχουν στηθεί οδοφράγματα για να μην γίνονται μετακινήσεις οδικώς.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι πραγματικοί αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων είναι πολύ μεγαλύτεροι λόγω του περιορισμένου αριθμού διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιούνται στην δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη.