Πόσο εφικτό είναι να επιβάλεις άμεσα lockdown σε μια χώρα με 1,3 δισ. ανθρώπους; Η Ινδία το ζει εδώ και λίγες ώρες και οι πρώτες εικόνες δείχνουν πως θα είναι δύσκολο.
Σήμερα, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι διέταξε τον πλήρη περιορισμό στην Ινδία για τρεις εβδομάδες για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. «Θα υπάρξει πλήρης απαγόρευση εξόδου από τα σπίτια σας. Από σήμερα τα μεσάνυχτα, ολόκληρη η χώρα θα μπει σε καραντίνα. Για να σωθεί η Ινδία, για να σωθεί ο κάθε πολίτης, εσείς, η οικογένειά σας», δήλωσε ο αρχηγός της κυβέρνησης στο τηλεοπτικό του διάγγελμα προς όλη τη χώρα.
Η Ινδία έχει 519 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και ήδη δέκα άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα. Σε κάποιες περιοχές υπήρξαν και διαδηλώσεις ενώ οι δυνάμεις της αστυνομία είναι κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά και έχουν στηθεί οδοφράγματα για να μην γίνονται μετακινήσεις οδικώς.











