ΠΑΟΚ: Έβγαλε τα μάτια του, έβαλε την πρόκριση σε κίνδυνο!

Το… ξύλο βγήκε από τη Μπρατισλάβα, ο ΠΑΟΚ έχασε το μυαλό του και η Σλόβαν από μοιραίο λάθος στο 94′ πήρε καθαρή νίκη με 1-0 που βάζει την πρόκριση σε κίνδυνο.

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας εκμεταλλεύτηκε την… σύγχυση και τον εκνευρισμό του ΠΑΟΚ που έβλεπε να μην του βγαίνει σήμερα το παιχνίδι, χτυπώντας λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα και με το δείκτη του σκορ στο 1-0 ταξιδεύει στην Τούμπα προκειμένου οι δύο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους. Καλό… μάθημα για τον ΠΑΟΚ με φόντο το επαναληπτικό παιχνίδι…

Ο Αμπέλ Φερέιρα -δικαίως- δεν προχώρησε σε αλλαγή βασικής σύνθεσης. Η εικόνα της ομάδας του απέναντι στον Άγιαξ τον άφησε άκρως ικανοποιημένο και επομένως δεν συνέτρεχαν λόγοι για διαφορετικές «πινελιές» απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, μια ομάδα που έπρεπε να μετρήσει καλά στο γήπεδο και η οποία φρόντισε να του βάλει δύσκολα στο α΄ημίχρονο.

Εκεί όπου η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα έμοιαζε κατά κάποιον τρόπο «εγκλωβισμένη» από τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν διαβάσει εξαιρετικά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, μπλοκάροντας τα επιθετικά ατού του Δικεφάλου και κυρίως τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος βρέθηκε πολλάκις στον άξονα, θέλοντας να έχει έναν πιο ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη της ομάδας του, ψάχνοντας συμπαράσταση από τους Ζαμπά και Άκπομ.

Και όσες φορές όμως οι «ασπρόμαυροι» έβγαζαν επιθυμητές συνεργασίες, ποντάροντας στο επιθετικό transition, «πλήρωναν» την έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική πάσα ενώ είδαν και την τύχη να μην τους χαμογελά από νωρίς (7′), με το πλασέ του Ζαμπά από διαγώνια θέση να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι!

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να προσέξει ιδιαιτέρως και τα μετόπισθεν καθώς η Σλόβαν επιβεβαίωσε στην πράξη πως βασίζεται πολύ στο physical παιχνίδι, έχοντας ανεβάσει ρυθμούς λόγω ετοιμότητας και περισσότερων (σ.σ. συνολικά δέκα) παιχνιδιών στα πόδια της. Το 0-0 συνόδεψε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια…

Με την έναρξη του β΄μέρους, ο ΠΑΟΚ ανέβασε αισθητά την απόδοσή του, φρόντισε να γίνει περισσότερο απειλητικός μεσοεπιθετικά, πιέζοντας τους γηπεδούχους. Στα αξιοσημείωτα, η φάση στο 46΄ με το σπρώξιμο του Πέλκα εντός περιοχής και τον Κροάτη ρέφερι να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι, κάτι που τονίστηκε στα social media και από τον επίσημο ΠΑΟΚ.

Θέλοντας να τα παίξει όλα γι΄όλα, ο Αμπέλ Φερέιρα προχώρησε σε ένα πιο «καθαρό» 4-4-2 με την είσοδο του Σφιντέρσκι αντί του Πέλκα αλλά και πάλι οι «ασπρόμαυροι» δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία της Σλόβαν, η οποία εκμεταλλευόμενη τον εκνευρισμό και την έλλειψη συγκέντρωσης του αντιπάλου, όσο περνούσε η ώρα, φρόντισε να δημιουργήσει τις δικές της προϋποθέσεις για γκολ. Και τελικά… δικαιώθηκε!

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων μια σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν αρκετή, ο Σπόραρ με τον Αμπένα βγήκαν τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη, ο τελευταίος έχασε τη μπάλα από τα χέρια του υπό πίεση και αναπόφευκτα ήρθε το τελικό 1-0…