ΠΑΟΚ και Ξάνθη προσέφυγαν στο ΣτΕ -Τι ζητούν

Τα επεισόδια στο «σίριαλ» της υπόθεσης ΠΑΟΚ και Ξάνθης συνεχίζονται και το ΣτΕ καλείται τώρα να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά».

Η ακριτική ομάδα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αιτείται αρχικά να ακυρωθεί η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία αντικαταστάθηκαν δυο μέλη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η συγκεκριμένη επιτροπή στη συνέχεια επέβαλε πρόστιμα και στις δυο ομάδες. Παράλληλα, αμφότερες οι ΠΑΕ, ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση ανάκλησης πιστοποιητικού τους. Κοινώς, να ακυρωθεί η ανάκληση συμμετοχής τους στο Πρωτάθλημα.

Εκτός από τις αιτήσεις ακύρωσης και οι δύο σύλλογοι ζητούν την έκδοση προσωρινής διαταγής, από τους προέδρους του Δ΄ και Γ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που εισήχθησαν, ενώ κατέθεσαν και αίτηση αναστολής.
Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με απόφασή της κατά πλειοψηφία (3-2) αποφάσισε την εισήγηση της ανάκλησης πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της.

Τι υποστηρίζουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη
Οι δύο ομάδες υποστηρίζουν ενώπιον του ΣτΕ ότι από τις προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη τόσο ηθική, όσο και οικονομική και αγωνιστική.

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι επέρχεται βάναυση και ανεπανόρθωτη βλάβη στην φερεγγυότητα των ποδοσφαιρικών εταιρειών και των μετόχων τους, οι οποίοι φέρονται να κινούνται στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όπως επίσης και να χρησιμοποιούν παρένθετα πρόσωπα, να μετέρχονται τεχνασμάτων και εικονικών συμφωνιών, για το συμφέρον μιας ΠΑΕ.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, οι εν λόγω αποφάσεις επιφέρουν ποινή απώλειας διεκδίκησης του πρωταθλήματος της Super League για το 2019-2020 και απώλεια συμμετοχής στο Champions League την επόμενη σεζόν. Τέλος, αναφέρουν ότι θα υποστούν ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ, λόγω απώλειας εσόδων από την πώληση εισιτηρίων, τηλεοπτικών δικαιωμάτων, επίτευξη στόχων.

Η Super League ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ-Ξάνθης
Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι νωρίτερα σήμερα εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης ζήτησαν και εν τέλει πήραν αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας τους από το Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Super League. Η υπόθεση θα συζητηθεί ξανά την Παρασκευή και την Δευτέρα. Το σίγουρο είναι ότι το «σίριαλ» αναμένεται να έχει ακόμα αρκετά επεισόδια.