ΠΑΟΚ: «Χιλιόμετρα κάναμε πάλι για την καψούρα μας την πιο μεγάλη…»

Δεν αρκεί να το λες. Αρκεί να το πιστεύεις και να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να είσαι εκεί. Δίπλα στην καψούρα σου την πιο μεγάλη. Και υπήρχαν άνθρωποι που έκαναν χιλιόμετρα απλά για να βρίσκονται στο Χορστ της Ολλανδίας δίπλα στον ΠΑΟΚ.

Πρόσωπα που με το πέρασμα των ημερών έγιναν οικεία. Τόσο σε εμάς όσο και στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Για εκείνους είναι το καθιερωμένο ραντεβού με τον ΠΑΟΚ. Η υποσημείωση στην ατζέντα πως ο Ιούλιος θα έχει ΠΑΟΚ. Πολύ… ΠΑΟΚ!

Φροντίζουν να υπολογίζουν χονδρικά τις ημερομηνίες και απλά περιμένουν την επίσημη ενημέρωση από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ για να φιξάρουν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Βλέπετε ορισμένοι έχουν να ταξιδέψουν και από την Αμερική για να βρίσκονται για περίπου μια εβδομάδα δίπλα στο νέο ΠΑΟΚ.

Όπως το ζευγάρι από την Βαλτιμόρη που κάθε χρόνο τέτοια εποχή φροντίζει να βρίσκεται δίπλα στον ΠΑΟΚ και να παρακολουθεί πρωί – απόγευμα τις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια. Έτσι, απλά. Για την τρέλα τους. Για τον ΠΑΟΚ που στερούνται τόσους μήνες. Για εκείνους είναι η συνήθεια που έγινε λατρεία. Οι διακοπές τους έχουν πάντα αφετηρία την Ολλανδία και τον ΠΑΟΚ.

Και την Κυριακή που ο Δικέφαλος παίρνει το δρόμο της επιστροφής, είναι και η δική τους ώρα για να βρεθούν μετά από καιρό στην πατρίδα τους. «Από τότε που τον γνώρισα, όλο για ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ ακούω» παραδέχεται η κυρία του σπιτιού αν και πλέον το «μικρόβιο» έχει μπει για τα καλά και μέσα της.

Κάθε χρόνο φροοντίζουν να ανανεώνουν τους… όρκους αγάπης με την ομάδα του ΠΑΟΚ και μέσα από τα διαρκείας που προμηθεύονται εδώ και πολλά χρόνια. Κι ας τα χρησιμοποιήσουν μόνο για ένα μήνα μέσα στη σεζόν. Στη δική τους καθημερινότητα, οτιδήποτε αφορά τον ΠΑΟΚ δεν χωράει εκπτώσεις…

Γιατί έτσι μάθαμε από παιδιά…
Πιο δίπλα ο Νίκος από το Μόναχο με το γιο του. Συνεπής και αυτός στο ετήσιο ραντεβού με τον ΠΑΟΚ. Ένα ραντεβού που κρατάει χρόνια τώρα… Κάποτε συνήθιζε να έρχεται μόνος του. Πλέον έχει βάλει στο… τρυπάκι και το γιο του, Κωνσταντίνο, τηρώντας τις παραδόσεις από γενιά σε γενιά γιατί έτσι μάθαμε από παιδιά.

Ο Νίκος και ο Κωνσταντίνος άφησαν για λίγο τους ρυθμούς της καθημερινότητας στη Γερμανία, έκλεισαν ξενοδοχείο για περίπου μια εβδομάδα κοντά στο Χορστ της Ολλανδίας και φρόντιζαν να βρίσκονται καθημερινά, σε κάθε προπόνηση, στο αθλητικό κέντρο που έκανε την προετοιμασία του ο ΠΑΟΚ.

Ο πιτσιρικάς ανανέωσε το άλμπουμ των φωτογραφιών του με τους παίκτες του Δικεφάλου ενώ ο πατέρας του πήρε μια καλή… γεύση ΠΑΟΚ, στο σημείο του εφικτού. Για να «ξεγελάσει» κάπως την στέρηση. Μέχρι την επόμενη φορά…

Και δεν ήταν οι μόνοι. Η Ολλανδία αγκάλιασε για ακόμη μια χρονιά τον ΠΑΟΚ! Από τις γύρω περιοχές και τη Γερμανία, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν στιγμή μόνος του απλά οι δύο περιπτώσεις φρόντισαν να δώσουν μια ξεχωριστή νότα και στη φετινή προετοιμασία του Δικεφάλου…

sdna.gr