Ποδόσφαιρο: Ομάδες με πολυϊδιοκτησία θα χάνουν βαθμούς κάθε φορά που θα παίζουν!

Άρα θα οδηγούμασε σε αρνητικές βαθμολογίες και τελικά υποβιβασμό αν δεν συμμορφώνονται, εξήγησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης – Υπογραφή Μνημονίου πριν τα τέλη Φεβρουαρίου θέλουν κυβέρνηση-UEFA

Διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο που θα επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης βαθμών σε ομάδες που κρίνονται ότι βρίσκονται σε πολυϊδιοκτησία έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως εξήγησε ομάδα που θα κρίνεται από δικαιοδοτικό όργανο ότι βρίσκεται σε καθεστώς πολυίδιοκτησίας και δεν θα συμμορφώνεται άμεσα, τότε θα της αφαιρούνται βαθμοί κάθε φορά που θα μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να παίξει ποδόσφαιρο.

«Αν αφαιρούνται 10 βαθμοί κάθε φορά που θα παίζει η ομάδα τότε θα φτάσει σε αρνητική βαθμολογία και άρα στον εξοβελισμό από την πρώτη κατηγορία» είπε ο κ. Γεραπετρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Εξηγώντας τι συζητήθηκε στις επαφές του με εκπροσώπους της UEFA και της FIFA στην Ελβετία ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «η UEFA θα κάνει τις προτάσεις της για την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου, η πολιτεία θα νομοθετήσει το ευρύτερο πλαίσιο και οι προτάσεις της UEFA θα τεθούν υπόψη των ΕΠΟ και Super League. Εάν δεν γίνουν δεκτές από τα όργανα τότε εκτίθεται όποιος το αρνηθεί και η πολιτεία θα διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση των ελληνικών ομάδων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη το Μνημόνιο Συναντίληψης με την UEFA θα υπογραφεί το προσεχές διάστημα από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του πρώτου στην Αθήνα μετά από πρόταση του πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο ζήτημα αυτό» διεμήνυσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ότι FIFA/UEFA και κυβέρνηση θέλουν την υπογραφή του Μνημονίου και από τους Big4 και από τις υπόλοιπες ομάδες πριν από το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός την 23η Φεβρουαρίου.