ΠΟΜΕΝΣ: Αποζημίωση υπηρεσιών αργιών Στρατού Ξηράς

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1. Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το (γ) σχετικό, το ΓΕΣ εξετάζει τη δυνατότητα αποζημίωσης των στελεχών που εκτέλεσαν 24ωρη υπηρεσία κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές, καθώς και τις επίσημες και κατά τόπους αργίες, κατά το έτος 2019. Η παραπάνω κίνηση αποτελεί ένα θετικό βήμα αποκατάστασης μιας εξόφθαλμης αδικίας που υπέστη το προσωπικό του ΣΞ, έναντι του προσωπικού της ΠΑ και του ΠΝ.
  1. Ωστόσο, υπενθυμίζουμε ότι όπως είχε αναδείξει πρόσφατα η Ομοσπονδία μας, με το (α) όμοιο (https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/818-pomens-mi-katavoli-oikonomikis-apozimiosis-ypiresion), η παραπάνω αποζημίωση των στελεχών του ΣΞ, δεν έχει διατεθεί και για το έτος 2018, κάτι που δεν διαφαίνεται να εξετάζεται βάση του ανωτέρω (γ) σχετικού. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι, το ποσό που αντιστοιχεί στο κάθε στέλεχος για τους 23 έως τώρα μήνες απλήρωτων υπηρεσιών των αργιών, είναι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό και αποτελεί αποζημίωση εργασιακού κεκτημένου.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών «Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ», κατόπιν του (β) σχετικού εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (ΕΣΠΕΕΡ), ζητά την άμεση παρέμβαση του ΓΕΣ, προκειμένου οι ενέργειες που απορρέουν από το (γ) όμοιο, να αφορούν και τις υπηρεσίες αργιών που εκτελέστηκαν εντός του έτους 2018 (01/01/2018 μέχρι 31/12/2018), με σκοπό την αποζημίωση των δεδουλευμένων των στελεχών του Σ.Ξ., ως ελάχιστη αναγνώριση των πολύτιμων υπηρεσιών που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τα ανωτέρω στελέχη.                   
  1. Εισηγητής θέματος, Τομεάρχης Θεμάτων ΕΠ.ΟΠ., Νικόλαος Αντωνόπουλος, τηλ. 6972 387660
  1. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.