Ποτέ ξανά μαζί τους!!! Το «αυτονόητο» του Παναθηναϊκού που ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ οφείλει να βρίσκεται ΑΠΕΝΑΝΤΙ από τον Ολυμπιακό!

Σήκωσε πολύ σκόνη η στάση του Παναθηναϊκού στην ψηφοφορία για την ιστορία με τον ΠΑΟΚ, την Ξάνθη και φυσικά τον… Ολυμπιακό. Καμία έκπληξη. Εδώ και πολύ καιρό, από τότε δηλαδή που ο Παναθηναϊκός δεν έχει φωνή και παρουσία στα κέντρα αποφάσεων αντάξια του μεγέθους του, ο καθένας μιλάει γι΄ αυτόν χωρίς αυτόν.

Τι να θυμηθούμε και τι να ξεχάσουμε… Εδώ φτάσαμε στο σημείο να μην σου δίνουν στο Καραϊσκάκη δύο πέναλτι και να φωνάζει ο ΠΑΟΚ περισσότερο από σένα, ενώ λίγο πριν είχε συμβεί κάτι ανάλογο από την ανάποδη. Να τρως γκολ στις καθυστερήσεις των… καθυστερήσεων στην Τούμπα και να σκούζουν τα μέσα του Ολυμπιακού για το πόσο σε αδίκησαν. 25 χρόνια σε σφάζουν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο και τώρα (και καλά) τους έπιασε ο πόνος. Είναι να γελάει κανείς…

Πάμε στα φρέσκα λοιπόν. Ανεξάρτητα από τους νομικούς λόγους για τους οποίους ο Παναθηναϊκός ψήφισε ότι ψήφισε είναι και η (έστω και μερική) αποκατάσταση όσων τραγελαφικών έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά. Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να είναι ΠΟΤΕ μαζί. Γεννήθηκαν για να είναι ο ένας ΑΠΕΝΑΝΤΙ από τον άλλον. Αυτό δεν κατάλαβε ο Αλαφούζος χάνοντας και τον… τελευταίο που στήριζε την προσπάθειά του. Γιατί είναι άλλο τι επιθυμεί πχ επιχειρηματικά να κάνει ο ίδιος και άλλο εκπροσωπώντας τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο. Αυτή ήταν η χαριστική βολή, αυτή ήταν κυριολεκτικά και μεταφορικά η… κόκκινη γραμμή που πέρασε.

Γενικά σε αυτή την ιστορία ο Παναθηναϊκός (θα) ήταν μονά – ζυγά χαμένος. Πήρες το μέρος του ΠΑΟΚ και σε γράφουν οι Ολυμπιακοί δεκανίκι του. Θα έπαιρνες των ερυθρόλευκων θα σε έκραζαν οι άλλοι. Αντε να το έπαιζες… Πόντιος Πιλάτος σαν την ΑΕΚ. Είναι κι αυτό μια άποψη, αν και για μένα δείχνει αδυναμία. Με κανέναν ΠΑΟΚ δεν πήγε ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός πρέπει από το… 1908 να είναι με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και από το… 1926 ΑΠΕΝΑΝΤΙ στον Ολυμπιακό. Ποτέ μαζί τους. Και δίκιο να έχουν (που λέει ο λόγος) από σένα δεν πρέπει να το βρουν. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Το παραπάνω δεν είναι ένα… λαϊκίστικο συμπέρασμα. ΕΤΣΙ πρέπει να συμβαίνει και δεν χρειάζεται να το αναλύουμε παραπάνω. Αρκετά… κυλήσαμε και «λερωθήκαμε» τα τελευταία χρόνια.

Ούτε με νοιάζει αν από την συγκυρία αυτή μπορεί να «βοηθιέται» ο ΠΑΟΚ. Ουδείς ξεχνάει τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά ουδείς πρέπει να ξεχνάει και τι γίνεται εδώ και ΜΙΑ ΖΩΗ. Ναι, ο ΠΑΟΚ (σου) έκανε πολλά και διάφορα, στο παρελθόν σου έχει κάνει και η ΑΕΚ, αλλά ΕΧΘΡΟΣ σου ήταν, είναι και θα είναι ο Ολυμπιακός. Οι άλλοι είναι απλά αντίπαλοι. Δεκτές οι όποιες ενστάσεις, εν μέρει τις αντιλαμβάνομαι αλλά προσωπικά έτσι το βλέπω και έτσι θα το βλέπω πάντοτε.

Nικόλας Βασιλαράς