ΠΟΤΕ θα δουν χρήματα στον λογαριασμό τους όσοι είναι σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ τον μήνα Δεκέμβριο!

Πληρωμή των αναστολών εργαζομένων μηνός Δεκεμβρίου
 Ενημερώνει η Φιλοθέη Μακριδάκη

Λογίστρια Φοροτεχνικός

Αρθρογράφος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Ιδιωτών

Οι αιτήσεις των εργοδοτών για τις αναστολές των εργαζομένων τους συνεχίζονται. Ωστόσο οι εργαζόμενοι περιμένουν με αγωνία να λάβουν τα χρήματα του Δεκεμβρίου, προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Μην ξεχνάμε ότι μια σειρά φορολογικών οφειλών πρέπει να καλυφθούν μέχρι την τελευταία μέρα του έτους, όπως είναι η δόση του φόρου εισοδήματος, ο ΕΝΦΙΑ, η δόση από διάφορες ρυθμίσεις, και ότι άλλο έχει ο κάθε φορολογούμενος.

Ωστόσο , οι πληρωμές των αναστολών των συμβάσεων αυτού του μήνα , των εργαζομένων σε πληττόμενες και κλειστές επιχειρήσει δεν θα πραγματοποιηθούν έως 31 Δεκεμβρίου. Οι εργαζόμενοι θα δουν τα χρήματά τους τον επόμενο χρόνο, που ευτυχώς έρχεται σύντομα.

Κοντολογίς , οι πληρωμές αυτές θα πραγματοποιηθούν μέσα στις 12 πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, και όχι νωρίτερα, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα έχει διευκρινιστεί ότι θα πρέπει να γίνει πρώτα η υποβολή όλων των σχετικών λιστών από τις επιχειρήσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου και κατόπιν να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος, αλλά και να ανοίξει το σύστημα για τυχόν διορθώσεις λαθών.

Άρα, πρώτα η υποβολή όλων των αιτήσεων, κατόπιν ο απαραίτητος έλεγχος και ύστερα η εξόφληση των χρηματικών ποσών στους εργαζόμενους.