Πούτιν για Συρία: Χρειάζεται ένα νέο σύνταγμα που θα εγγυάται τα δικαιώματα όλων των εθνικών ομάδων!

Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί την βελτίωση των αμερικανό-ρωσικών σχέσεων στον προεκλογικό αγώνα του 2016, σύμφωνα με δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν σε αραβικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

“Το γνωρίζουμε αυτό, από την προηγούμενη προεκλογική του εκστρατεία, οπότε είχε μιλήσει υπέρ της ομαλοποίησης των [σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας] αλλά δυστυχώς δεν έχει συμβεί ακόμη,” δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν στους τηλεοπτικούς σταθμούς Al Arabiya, Sky News Arabia και RT Arabic.

“Αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι, καθώς βλέπουμε τι συμβαίνει στην εσωτερική πολιτική ζωή των ΗΠΑ,” είπε ο Πούτιν.

Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στα αραβικά ΜΜΕ έγιναν πριν από την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο ίδιος στην Σαουδική Αραβία.

Χρειάζεται ένα νέο σύνταγμα στη Συρία, που θα εγγυάται τα δικαιώματα όλων

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ένα νέο σύνταγμα στην Συρία, που έχει καταρτιστεί για το συμφέρον της χώρας, θα πρέπει να εγγυάται τα δικαιώματα όλων των εθνικών και θρησκευτικών ομάδων.

Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου έγιναν στον τηλεοπτικό σταθμό Al Arabiya TV, συμφερόντων της Σαουδικής Αραβίας, ενόψει της πρώτης επίσκεψής του στο βασίλειο, μετά από δέκα και πλέον χρόνια.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι Σύριοι «αλληλεπιδρούν θετικά» με την ρωσική στρατιωτική αστυνομία και τον ρωσικό στρατό που έχει αναπτυχθεί στην Συρία, ενώ οι περισσότεροι Ρώσοι αστυνομικοί είναι μουσουλμάνοι από την ρωσική περιοχή του Βόρειου Καύκασου. Η Ρωσία είναι ουσιαστικός σύμμαχος του προέδρου Μπασάρ αλ- Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας.

Η Μόσχα μπορεί να έχει έναν «ρόλο-κλειδί» στην Μέση Ανατολή

Ο Πούτιν δήλωσε ακόμη στον σταθμό Al Arabiya TV ότι η Ρωσία μπορεί να παίξει έναν “ρόλο-κλειδί” στην Μέση Ανατολή, καθώς έχει καλές σχέσεις με το Ιράν και τον Αραβικό κόσμο.

Ενόψει της πρώτης του επίσκεψης στο βασίλειο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας, ο Πούτιν δήλωσε ότι κανένας στην Σαουδική Αραβία ή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) δεν επιθυμεί μία αντιπαράθεση με το Ιράν.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης, ότι η Ρωσία εργάζεται για την οργάνωση μιας ελεύθερης ζώνης με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, όμοια με αυτή μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν.