ΠΡΟΒΛΗΜΑ στην AMEΣΗ ΔΡΑΣΗ! Κατέρρευσε το σύστημα: «Στρέψατε από το αναλογικό το ψηφιακό και πάλι εκτός!»

Πληρώμα της Άμεσης Δράσης, σε νυχτερινή βάρδια, διαβίβαζε προς το Κέντρο για «προτεραιότητα» και δεν είχαν .. επικοινωνία, καθώς κατέρρευσε το (νέο) ψηφιακό σύστημα της ΕΛΑΣ με τις διαβιβάσεις να γυρίζουν και πάλι στο (παλιο) .. αναλογικό

Περίοικοι ενημέρωσαν το Κέντρο της Αμεση Δράσης για συμπλοκή μεταξύ νεαρών αλλοδαπών στο πάρκο, με τα πληρώματα να λαμβάνουν εντολή να μεταβούν στο σημείο για αναζητήσεις και διακρίβωση του περιστατικού. Περιπολία της ΔΙΑΣ (23/11-01.00) εντόπισε πεζούς δύο αιμόφυρτους νεαρού αλλοδαπούν με τον έναν να φέρει τραύμα από μαχαίρι και τους σταμάτησαν για έλεγχο.

Αμεσα ζήτησαν επικοινωνία «κατά προτεραιότητα» από το Κέντρο της Αμεσης Δρασης. Με το πλήρωμα της ΔΙΑΣ να  επανέρχεται για  διαβίβαση «κατά προτεραιότητα», χωρίς ανταπόκριση. Στην τρίτη διαβίβαση των Αστυνομικών της ΔΙΑΣ, πάντα με αναγγελία του «κατά προτεραιότητα», άλλο πλήρωμα απο τον τομέα που τους άκουσε, έγινε ενδιάμεσος κι ενημέρωσε το Κέντρο για να μεταφέρουν πάλι πίσω στους συναδέλφους τους τις εντολές που τους διαβίβαζαν για το περιστατικό που ήταν σε εξέλίξη.

Οπως ενημέρωσαν στη συνέχεια οι διαβιβαστες του Κεντρου Επιχειρήσεων τα πληρώματα, το ψηφιακο συστημα επικοινωνιών της Αστυνομίας «Tetra Sepura» λίγο μετά τα μεσάνυχτα .. κατέρρευσε , για μια ακόμα φορά, και τέθηκε εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα τα πληρώματα  να μη μπορούν να ενημερώσουν μέσω ασυρμάτου, ούτε να ακούσουν τις εντολές από το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Με προτροπή προς τις περιπολίτες, ζητήθηκε να στρέψουν στους αναλογικόυς ασυρμάτους για τις διαβιβάσεις τους, μεχρι να αποκατασταθεί η βλάβη. Δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει το ψηφιακό συστημα, καθώς και την περασμένη Τετάρτη (13/11) οι επικοινωνίες ήταν και πάλι προβληματικές για τα πληρώματα και το Κέντρο. Μεσα στην εβδομάδα έγινε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η βλάβη, και σε λιγότερο από τρια 24άωρα.. το ψηφικό σύστημα ειναι και πάλι εκτός .. επικοινωνίας!

πηγη