Πρωτοφανές: Η Αθήνα στηρίζει (μαζί με την ΕΕ) την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία και καταδικάζει την Ρωσία!

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε η Αθήνα η οποία μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ ζήτησε τον  τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει ο συριακός Στρατός με την υποστήριξη της Μόσχας στην επαρχία της Ιντλίμπ στηρίζοντας έτσι την τουρκική εισβολή και τις τουρκικές θέσεις!

Ζήτησε επίσης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να παρέμβει στην κατάσταση στη Συρία προκειμένου οι υπεύθυνοι για παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «να λογοδοτήσουν».

Ζητάει δηλαδή η Αθήνα την καταδίκη της Μόσχας αφού είναι γνωστό τοις πάσι πως χωρίς την στήριξη της ρωσικής Αεροπορίας δεν θα μπορούσε ο διαλυμένος συριακός Στρατός να έχει φτάσει στα προάστια της Ιντλίμπ.

«Η νέα στρατιωτική επιχείρηση του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του στην Ιντλίμπ, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλα δεινά στους αμάχους, είναι απαράδεκτη», κατήγγειλαν σε κοινό τους ανακοινωθέν από τις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιείται έκτακτη σύνοδος κορυφής.

«Η ΕΕ καλεί τις πλευρές να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες και ζητεί επίμονα από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές να επιτρέψουν την άμεση και χωρίς εμπόδια πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Επιπλέον οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν «μόνιμη εκεχειρία» και «εγγυήσεις για την προστασία των αμάχων».

Όμως για την τουρκική εισβολή στην Συρία η ΕΕ δεν προχώρησε σε καμία καταδίκη ούτε ζήτησε παρέμβαση του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Σε ότι αφορά την Αθήνα προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι προσποιούνται πως δεν ξέρουν από ποιους ελέγχεται η Ιντλίμπ ή ποιας εθνικότητας είναι οι Τουρκμέμοι τζιχαντιστές που έχουν αιματοκυλίσει την Βόρεια Συρία επί 9 συναπτά έτη.

Γνωρίζουν επίσης στην Αθήνα ότι ο συριακός Στρατός επιχειρεί την νόμιμη αποκατάσταση του εθνικού εδάφους και πως παραμονή των τουρκικών δυνάμεων στην επαρχία της Ιντλίμπ θα μπορούσε να προχωρήσει σε δημιουργία τουρκμενικού προτεκτοράτου.

Συμφέρει αυτό την Αθήνα; Από πότε τα τουρκικά συμφέροντα τα στηρίζει η Ελλάδα;