ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ από τον καθηγητή Ιωάννη Μάζη! Πήγε στην Χίο και…

Στην πλημμυρισμένη από κόσμο αίθουσα διαλέξεων του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου της Χίου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η ομιλία του καθηγητή Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Μάζη, που βρέθηκε στο νησί έπειτα από πρόσκληση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα.

«Πρόσφυγας στην πρώτη ασφαλή χώρα»
«Ο πρόσφυγας είναι αυτός που στην πατρίδα του κινδυνεύει και πηγαίνει στην πρώτη ασφαλή χώρα. Από εκεί και πέρα, για να πάει σε μια άλλη χώρα θα πρέπει να έρθει σε επαφή με τις αρχές για να πάρει άδεια και να μπει νόμιμα. Εάν δεν το κάνει, δεν είναι παράτυπος, όπως θέλουν να λένε, αλλά παράνομος μετανάστης –και είναι λάθος να αναφέρονται κάποιοι σε ‘παράτυπους’ μετανάστες».

«Εγκληματίας πολέμου ο Ερντογάν»
«Να μιλήσουμε για τον κ. Ερντογάν που απειλεί να ‘γεμίσει’ την Ευρώπη με μετανάστες. Αυτό και μόνο, δηλώνει συνενοχή και συνέργεια. Συνεπώς, το γνωρίζει και συνεργάζεται με τα κυκλώματα αυτά. Πού είναι η διεθνής ποινική δικαιοσύνη; Ενώ η Ευρώπη του δίνει συνεχώς χρήματα (τελευταία 3,5δις ευρώ) γιατί δεν φτιάχνει δομές στην Τουρκία όπου, οι πρόσφυγες θα ταυτοποιούνται και να εκδίδονται ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους το δικαιούνται και θα φεύγουν χωρίς να τους πετάνε στην θάλασσα;»

Ο Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων ήθελε ένα εκατομμύριο φτηνά εργατικά χέρια

«Κι από την άλλη, ποιος είναι ο ρόλος των ΜΚΟ που παίρνουν τεράστιες χρηματοδοτήσεις; Οι ΜΚΟ με τόσα λεφτά που έχουν πάρει –όχι μόνον στην Ελλάδα- θα έπρεπε να έχουν αγοράσει από ένα διαμέρισμα σε κάθε πρόσφυγα (!) Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα της αθλιότητας;
Επιπλέον, πώς ξεκίνησε αυτή η υπόθεση με το μεταναστευτικό; Ο Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων ήθελε ένα εκατομμύριο φτηνά εργατικά χέρια, αλλά όχι οποιουσδήποτε. Τώρα, δεν θέλει άλλους. Τους θέλει λαθραία, να δουλεύουν λαθραία για να βγει ένα ποσό υπεραξίας για την γερμανική βιομηχανία που γνωρίζει ύφεση».

«Η Frontex κάνει μπανιστίρι στα νησιά»

«Η άμεση λύση είναι να πάμε στην Ε.Ε. και να ζητήσουμε να δοθεί εντολή στα σκάφη της Frontex να σταματάμε τις ροές. Αυτή τη στιγμή η Frontex κάνει απλώς «μπανιστίρι», όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Θα πρέπει όμως να σταματούν τις ροές εκεί που τους πηγαίνουν οι Τούρκοι δουλέμποροι, να τους αναλάβει η Frontex και το ΝΑΤΟ. Τα σκάφη του ΝΑΤΟ τι κάνουν εκεί; Γιατί δεν παρεμβαίνουν; Μπορούν όμως να το φορτώνουν και να τους πηγαίνουν πίσω. Επιπλέον πρέπει να απαιτηθεί από την Κομισιόν, να δώσει χρήματα στον Ερντογάν αλλά με την προϋπόθεση να φτιάξει δομές για τους πρόσφυγες τις οποίες θα στελεχώσει με υπαλλήλους των Ηνωμένων Εθνών και της ΕΕ.”

politischios.gr