Ραγδαίες εξελίξεις: Επτά νέες καταγγελίες για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Συνολικά επτά καταγγελίες έχουν κατατεθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, το όνομα του οποίου τις τελευταίες ημέρες έχει αναφερθεί από συναδέλφους του τόσο για πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, όσο και για λεκτική ή σωματική βία.
Ο γνωστός ηθοποιός, στην κλήση προς εξηγήσεις που έλαβε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ, απαντά με ένα υπόμνημα, με το οποίο αμφισβητεί επί της ουσίας την αμεροληψία του πειθαρχικού οργάνου, ενώ προτείνει την εξέταση 54 μαρτύρων υπεράσπισής του.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και αρκετοί γνωστοί καλλιτέχνες. Στο υπόμνημά του προς το ΣΕΗ, που αποκαλύπτει η Realnews, ο κ. Φιλιππίδης αναφέρει ότι «ρητώς απαγορεύεται στους διερευνώντες οιασδήποτε φύσεως πειθαρχική ή άλλη κατηγορία να εκδηλώσουν μεροληπτική στάση σε βάρος προσώπου, κατά του οποίου έχει αποδοθεί μομφή, που συνεπάγεται κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης διοχέτευσης στοιχείων της δικογραφίας σε αναρμόδια πρόσωπα… Τα πρόσωπα που κρίνουν την πειθαρχική διαδικασία είναι εξαιρετέα εάν συντρέχουν υπόνοιες μεροληψίας…

Επειδή έχει διακριβωθεί κατά τρόπο μη δεκτικό ανταπόδειξης ότι από το ΣΕΗ διοχετεύονται στοιχεία της εν λόγω πειθαρχικής διαδικασίας και με δημόσιες δηλώσεις γίνονται τοποθετήσεις κατά τρόπο βαναύσως προσβλητικό των αναφαίρετων και συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μου (π.χ. δήλωση του προέδρου του ΣΕΗ, ο οποίος φέρεται ότι θα καταθέσει ενώπιον του κυρίου εισαγγελέως σχετικώς και εμφανίζεται σχεδόν καθημερινώς σε ΜΜΕ έχοντας δηλώσει ότι “είναι στο πλαίσιο της συνθήκης, αν κάποιος θέλει να βάλει στη μαρκίζα του κάποιον που τον φτύνει ο κόσμος”, κάνοντας ευθεία τοποθέτηση σε ζήτημα το οποίο ακόμη διερευνάται)… Καθίσταται, συνεπώς, πρόδηλο και αυταπόδεικτο ότι συντρέχουν λόγοι μεροληπτικής στάσης εναντίον μου».