Σεισμός στη Σάμο: Σπαραγμός στο «τελευταίο αντίο» της Κλαίρης – Στις 15:00 αποχαιρετούν τον Άρη

Το τελευταίο αντίο στα δύο παιδιά, που βρήκαν τραγικό θάνατο την Παρασκευή μετά τον φονικό σεισμό των 6.7 Ρίχτερ, λέει σήμερα η Σάμος.

Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές, γονείς και καθηγητές βρίσκονται αυτή την ώρα στον ιερό ναού του Αγίου Χαράλαμπου στο Βαθύ της Σαμου για να αποχειρετήσουν την Κλαιρη, που έχασε τόσο άδικα τη ζωή της μαζί με τον Άρη κατά τη διάρκεια του σεισμού.

Ήδη έχει συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος για να αποχαιρετίσει την άτυχη κοπέλα. Όλοι φορούν κανονικά τις μάσκες τους και τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλειας.

Στις 15:00 θα γίνει και η κηδεία του Άρη.

Ο Άρης και η Κλαίρη, ηλικίας 17 και 15 ετών, είχαν καθίσει σε ένα σκαλοπάτι, αφού είχαν τελειώσει το σχολείο τους, και συζητούσαν, όταν λόγω του ισχυρού σεισμού, έπεσε ένας τοίχος και τους καταπλάκωσε.

Η οικογένειά τους δεν τα έβρισκε για κάποια ώρα στο κινητό τους τηλέφωνο, ωστόσο υπήρχε η ελπίδα ότι όλα είναι καλά, καθώς λόγω του σεισμού υπήρχαν προβλήματα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Όταν οι πυροσβέστες είδαν δίπλα από τον πεσμένο τοίχο πεταμένα τετράδια, αντιλήφθηκαν αμέσως ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Δυστυχώς, μετά από λίγο βρήκαν τα δύο παιδιά νεκρά, αγκαλιασμένα.

«Δύο ανθρώπινες ζωές χάθηκαν μέσα σε δύο δευτερόλεπτα. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος» είπε συντετριμένος ο πατέρας του Άρη και πρόσθεσε πως το κτίριο είναι εγκαταλελειμμένο δεκάδες χρόνια.

Συγκλονίζει η μητέρα της Κλαίρης: Αγκαλιάστε τα παιδιά σας, δεν γυρνάει πίσω ο χρόνος

«Ζήστε την κάθε στιγμή. Αυτό είναι το μήνυμα μας. Δεν γυρνάει πίσω ο χρόνος. Αγκαλιάστε όλοι τα παιδιά τους. Να τα αγαπάτε». Η μητερα της Κλαίρης περνάει το δικό της συγκλονιστικό μήνυμα.

Η ίδια συντετριμμένη μαζί με τον σύζυγο της και τους γονείς του Άρη συνάντησαν χθες στο δημαρχείο της Σαμου τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τους εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση του. Σήμερα το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τα δύο παιδιά που χάθηκαν τόσο άδικα.

Στο μεταξύ, οι νέες μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές.

Σύμφωνα με γονείς παιδιών που πηγαίνουν στο λύκειο της Σάμου πολλά παιδιά ήταν στο συγκεκριμένο στενό δρομάκι στην οδό Κόναρη στη Σάμο τη στιγμή του σεισμού και γλίτωσαν από καθαρή τύχη. Μάλιστα ένας πατέρας δήλωνε χθες πως το παιδί του κατάφερε να ξεφύγει από τα χαλάσματα και τις μάντρες που κατέρρεαν την τελευταία στιγμή. Τραγική φιγούρα ο πατέρας του Άρη: «Καταλαβα πως κάτι δεν πάει καλά όταν δεν μου σήκωνε το τηλεφωνο. Αρχίσαμε να ψάχνουμε. Εγώ νωρίτερα έδινα ρεπορτάζ και έψαχνα τα παιδιά μου. Ο γιος μου ήταν δαιμόνιος ρεπόρτερ», είπε στο protothema.gr ο κ. Κομνηνός, δημοσιογράφος του Samos today.

«Ήταν δυο αγαπημένα παιδιά. Ο γιος μου ήταν χαρούμενος που ήταν με την Κλαίρη. Έφυγαν αγκαλιασμένοι. Την αγκάλιασε ακόμη και την τελευταία στιγμή. Συναντηθήκαμε με τον πρωθυπουργό, ο οποίος μας εξέφρασα τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση του», είπε ο πατερας του Αρη. Ο πατέρας του Άρη ράγισε καρδιές και με το μήνυμα που έγραψε πριν από λίγες ώρες στη μνήμη του παιδιού του και της Κλαίρης: «Σε καμάρωνα αγόρι μου. Έβλεπα σε σένα τα δικά μου νιάτα. Ανέπνεες για την Κλαίρη και η Κλαιρη για σένα. Πριν λίγες μέρες ήσουν χαρούμενος στα γενέθλιά της. Εμείς που μείναμε πίσω δεν έχουμε λόγια δεν έχουμε άλλα δάκρυα. Θέλω να την προσέχεις εκεί ψηλά. Μαζί σας έφυγε και το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς μου».