Σερβικά ΜΜΕ: «Η Μεγάλη Αλβανία γίνεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»! ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ του Μαυροβουνίου – Τα Βαλκάνια ΦΛΕΓΟΝΤΑΙ…

Ένα σερβικό άρθρο «φωτιά» αποκάλυψε σήμερα η εξαιρετική ιστοσελίδα Βαλκανικό Περισκόπιο σχετικά με το σχέδιο των Αλβανών για να δημιουργήσουν τη «μεγάλη πατρίδα» τους.

Το σερβικό άρθρο ξεκινάει μπαίνοντας στο «ψητό» αναφέροντας πως «Οι Αλβανοί πραγματοποιούν το όνειρό τους! Η Μεγάλη Αλβανία δημιουργείται μπροστά τα μάτια της Δύσης και κανείς δεν μιλά! Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γίνει».

Αυτό είναι ένα θέμα που «καίει» τη χώρα μας αφού ολόκληρη η Ήπειρος και ένα τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας είναι μέσα στον χάρτη των σχεδίων τους. Το σερβικό άρθρο της espreso.rsσυνεχίζει λέγοντας ότι «Ήταν το αλβανικό όνειρο από τη Λίγκα του Πρίζρεν, που βήμα – βήμα γίνεται πραγματικότητα. Μετά την ανακήρυξη της λεγόμενης Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, ανέβηκαν (οι Αλβανοί) στην εξουσία στη Βόρεια Μακεδονία, κατάργησαν τα σύνορα μεταξύ του ψευδοκράτους του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας, συμμετέχουν στην εξουσία στο Μαυροβούνιο και τώρα εγείρονται στο έδαφός μας».

Σύμφωνα με το άρθρο το οποίο μετέφρασε στα ελληνικά το Βαλκανικό Περισκόπιο «Οι Αλβανοί στο Μαυροβούνιο προειδοποίησαν τους ηγέτες του Μαυροβουνίου ότι η σημαία τους θα κυματίζει στις πολιτιστικές τους εκδηλώσεις και να μην ξεχνάνε ότι η ανεξαρτησία τους οφείλεται σε αυτούς».

«Όλα αυτά που βλέπουμε κάνουν σαφές ότι το Μαυροβούνιο συνθέτει το μωσαϊκό της Μεγάλης Αλβανίας και ότι οι Αλβανοί θα πραγματοποιήσουν το όνειρό τους», καταλήγει η σερβική ιστοσελίδα.

Με λίγα λόγια η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Θα πρέπει με κάθε τρόπο να πιέσει να μην υπάρξει η παραμικρή κίνηση υπέρ της Μεγάλης Αλβανίας στα βόρεια σύνορά της γιατί τότε θα έχει ξεκινήσει κάτι που μπορεί σύντομα να χτυπήσει και τη δική μας πόρτα…

  • Μαυροβουνιο,κοσοβο και βορεια μακεδονια κατοικουν σχεδον 2,2 εκατομυρια αλβανοι.
    Δεν ειναι 20 χιλιαδες ,δεν ειναι 200 χιλιαδες αλλα 2 εκατομυρια και κατοικουν εκτος των συνορων της αλβανιας. Τα εδαφη ανηκαν και στην αλβανια παλαιοτερα για αυτο τα διεκδικει.